Gå til indholdKulturanalyse : kort fortalt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

267 sider: ill.

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Anmeldelser (1)


5. maj. 2011

Virkelig interessant og relevant bog for studerende på især de videregående uddannelser.

Hverdagens rigdom - hvis man ser godt efter og ved, hvad man skal kigge efter, så ligger der uendeligt mange betydninger i vores dagligdags gøremål, som kan indgå i vigtige elementer i en kulturanalyse. I den godt fortalte og umiddelbart anvendelige bog giver tre antropologer et bud på, hvordan iagttagelser og feltarbejdet, som det kaldes, kan tilrettelægges. Empiri som spørgeskema, interview, deltagerobservation med mere forklares, og der gives ideer til opgaveopbygning, synopser og problemformulering. Ved enhver undersøgelse opstår der etiske dilemmaer, og dette forhold berører forfatterne også i bogen, der også har et godt stikordsregister, der hjælper en godt rundt i forståelsen af begreberne. Forfatterne er alle erfarne antropologer, og især professor Kirsten Hastrup har et stort forfatterskab bag sig, senest har hun skrevet om Knud Rasmussen. "Bagsideteksten" står desværre ikke på bagsiden, men på den forreste flap, som derfor kan anbefales bevaret i klargøringen.

Den nye bog er mere overskuelig end den 430 sider store Ind i verden - en grundbog i antropologisk metode fra 2010, som de samme forfattere også har bidraget til, og som Kirsten Hastrup er redaktør af.

Velskrevet og meget interessant lærebog med mange gode og relevante eksempler på analyser og beskrivelser af kulturbegrebet som sociale fællesskaber og sammenhængskraft.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen


Informationer og udgaver

Bog

2011