Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kroppens akvarium : om lymfesystemet og kroppens evne til at helbrede sig selv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

138 sider: ill.

Udgivet

2018

Ophav

Channette Føli(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beskrivelse af lymfesystemet og om hvordan behandlingsformen lymfedrænage kan afhjælpe og forebygge sygdomme. Med en række sygdomshistorier samt afsnit om medicinhistorie, homøopati m.m.


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. sep. 2018

Lymfesystemet hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, og fungerer det dårligt, kan der opstå forskellige lidelser. Lymfedrænage kan være løsningen, ligesom alternative behandlinger i øvrigt. Nyttig viden for mennesker med lymfødem og andre helbredsproblemer, og for læsere med interesse for alternativ behandling.

Bogen indeholder en faglig beskrivelse af lymfesystemets funktioner samt sygehistorier, hvor lymfedrænage har været anvendt med succes. Der lægges vægt på immunforsvaret, og det danske sundhedsvæsen sættes til debat. Føli mener at sygdomme som influenza og kræft er kroppens egen forsvarsmekanisme, og anbefaler helbredelse ved alternative metoder. Bogens illustrationer stammer bl.a. fra dr. Emil Vodders skrifter. Bogen afsluttes med supplerende noter og en litteraturliste med både fag- og skønlitteratur om alternativ medicin.

Vi har manglet en dansksproget bog om lymfesystemet. Men bogen er generelt meget holdningspræget, og det går lidt ud over saglighed og dokumentation visse steder. Fx omtales en ældre tysk undersøgelse, der fandt at kemoterapi mod kræft er virkningsløs, men uden henvisning.

Føli har drevet alternativ klinik med sin mand, der grundlagde metoden body-sds, beskrevet i Mit indre rumMassage


Foundations of manual lymph drainage


. Lymfesystemet findes bekrevet i anatomibøger, og Massage har et afsnit om lymfedrænage. Derudover må man ty til udenlandsk litteratur som fx Foundations of manual lymph drainageFøli har drevet alternativ klinik med sin mand, der grundlagde metoden body-sds, beskrevet i Mit indre rum. Lymfesystemet findes bekrevet i anatomibøger, og har et afsnit om lymfedrænage. Derudover må man ty til udenlandsk litteratur som fx Foundations of manual lymph drainageFøli har drevet alternativ klinik med sin mand, der grundlagde metoden body-sds, beskrevet i Mit indre rum. Lymfesystemet findes bekrevet i anatomibøger, og Massage har et afsnit om lymfedrænage. Derudover må man ty til udenlandsk litteratur som fx .


Nyt aspekt

Årg. 51, nr. 1 (2019)

af

af

Vianne Friis-Mikkelsen

Årg. 51, nr. 1 (2019)Informationer og udgaver

2018

Bog

Channette Føli

Hovedland

2019

Ebog

Channette Føli

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave