Bøger / faglitteratur / samtaler

Krop og ånd - og meningen med livet : samtaler om sport og spiritualitet


Beskrivelse


Lægen Bente Klarlund Pedersen (f. 1956) og præsten Mikkel Wold (f. 1958) udveksler meninger og holdninger om emner som sport, stress, lykken og længslen efter sammenhæng og mening, frihed, spiritualitet og ånd og om forholdet mellem tro og viden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2018

af

af

Merete Trap

d. 26. sep. 2018

Hvad er lykken? I vores tid søges der konstant efter "det gode liv", men hvad definerer det? Samtalebog om sport og spiritualitet, hvor de to parter er en præst og en læge. For filosofisk interesserede.

Bogen er delt op i 5 hovedgrupper, "Krop", "Det gode liv", "Retning", "Ånd" og endelig refleksioner over "tro og viden". Herunder er der afsnit med overskrifter som "Fra ekstremsport til sundhedsisme", "Stress" og "Tro og viden - lægen" og "Tro og viden - præsten". Bente Klarlund Pedersen er læge og har senest udgivet Gå-bogen, Mikkel Wold er kendt som Marmorkirkens sognepræst.

En interessant udgivelse med fokus på krop og ånd. Der drøftes dilemmaer som fx: er livsstilssygdomme din egen skyld, og hvem skal betale når fx storrygeren får lungekræft? Samfundet eller personen selv? De to forskellige vinkler, lægens og præstens, inspirerer fortløbende læseren til reflektion, fx over tendenser i samfundet, som kropsdyrkelse, stress som vor tids store folkesygdom og det danske sundhedsvæsen. En bog, der på gennemtænkt og intellektuel vis, tager pulsen på en strømning og et skisma i tiden, der er værd at tænke over.

Kan sammenlignes med andre samtalebøger, hvor en præst diskuterer et givent emne med en ssamtalepartner. Her er det oplagt at nævne markante præster som Kathrine Lilleør og Johannes Møllehave, med bøger som fx Med venner i lys.


Kristeligt dagblad

d. 27. okt. 2018

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 27. okt. 2018


Weekendavisen

d. 2. nov. 2018

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 2. nov. 2018