Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Kronisk sund : lægens 3-trinsplan mod autoimmune sygdomme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

252 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav

Pia Norup(forfatter, opskrifter)

Rasmus Juul(illustrator)

Henrik Riber(opskrifter)
Genre og formopskrifter, kogebøger

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 2. jan. 2019

I denne bog bliver du introduceret til Lægen Pia Norups 3-trinsplan mod autoimmune sygdomme (AUS). Primært for mennesker med gigt, stofskiftelidelser og andre inflammatoriske sygdomme.

Pia Norup er bl.a. kendt fra tv-programmet: "Kan man spise sig rask?". I denne bog gennemgår hun, hvordan maden kan være en støtte, hvis man har AUS (som ledegigt, psoriasis, tarmsygdomme m.v.). Bogen kan - ifølge PN - ses som et et supplement til lægelig behandling. Den består af 12 kapitler samt et stikordsregister. Kapitel 1-4 handler om det autoimmune mysterium, forandringer i kroppen samt madvarer der kan udfordre AUS. Kapitel 5-7 handler om den autoimmune 3-trinsplan, hvor trin 1 er fundamentet, trin 2 er eliminationsdiæt og trin 3 er genindførelse. Kapitel 9-10 handler om at gøre både hjerne og køkken klar til de nye ændringer med en sund fremtid. Kapitel 11 viser en uges autoimmun kostplan og kapitel 12 består af opskrifter.

Der veksles fint mellem teori, oplysning, madplaner og opskrifter. Ryggen består af seks forskellige farver, der går igen bogen igennem. Bogen krydres også med fotos af sund mad, citater og diagrammer. Den er både faglig og saglig, men samtidig skrevet til almindelige mennesker, der ikke nødvendigvis kender til lægevidenskaben.

Det er den første bog der viser denne 3-trinsplan mod mange forskellige autoimmune sygdomme. Fokus er oftest på enkelte sygdomme, fx i Rundt om skleroseVelsmurt


og VelsmurtDet er den første bog der viser denne 3-trinsplan mod mange forskellige autoimmune sygdomme. Fokus er oftest på enkelte sygdomme, fx i Rundt om sklerose og .Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Rasmus Juul

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2018

Bog

Illustrator: Rasmus Juul

Politiken, 1. udgave

2018

E-bog

Illustrator: Rasmus Juul

Politiken, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (online)

Pia Norup

Politiken

2021

Lydbog (online)

indlæser: Agnete Wahl Nyegaard

Nota

2021

Punktskrift

Pia Norup

Nota