Gå til indholdKronisk blå : et ærligt indblik i psykisk sygdom, indlæggelse, PTSD, depression og dissociation


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

237 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Personlig beretning om en ung kvindes seks måneders indlæggelse på psykiatrisk hospital. For alle med interesse for fortællinger om psykisk sygdom


Anmeldelser (1)


15. jul. 2022

Personlig beretning om en ung kvindes seks måneders indlæggelse på psykiatrisk hospital. For alle med interesse for fortællinger om psykisk sygdom.

Forfatter Sini Raita (f. 1989) lever grundet psykisk sygdom som førtidspensionist. Med overskrifter som "De skårede tallerkener - 04.11.17", "Dagen hvor det vendte - 10.11.17", "Opløsningen af intetheden - 30.11.17", "Tvang på tvang - 02.02.2018", "Personlighedsforstyrrelse eller ej - 19.01.2018" mv. skriver Raita i dagbogsform om livet med psykisk sygdom. Forfatteren skriver om den destruktive Jini, som kommer frem når traumerne dukker op eller alkoholindtaget stiger. "Jo mere jeg prøver at vriste mig ud af hendes greb og afmystificere mit liv, jo mere slår hun igen og overdækker mig med en dyne af smerte og glemsel, der er svær at trække vejret igennem.".

Med et hverdagsagtig sprogbrug beskriver forfatter Sini Raita hudløst ærligt, hvordan livet er med en psykisk sygdom, som er livstruende og umulig at få bugt med uden professionel hjælp. En barsk og rå fortælling om overgreb, indre dæmoner, selvskade, selvmordsforsøg og PTSD. Bogen vil være god for de mange læsere som ønsker indblik i psykisk sygdom, indlæggelse i psykiatrien, depression og dissociation.

Af andre titler med personlige fortællinger om psykisk sygdom findes: Georgias stemmer


Stemmerne siger, at jeg skal


Mig, "dem" og alle jer andre


Dialog med mig selv


, Stemmerne siger, at jeg skal, Mig, "dem" og alle jer andre og Dialog med mig selvAf andre titler med personlige fortællinger om psykisk sygdom findes: Georgias stemmer, , Mig, "dem" og alle jer andre og Dialog med mig selvAf andre titler med personlige fortællinger om psykisk sygdom findes: Georgias stemmer, Stemmerne siger, at jeg skal, og Dialog med mig selvAf andre titler med personlige fortællinger om psykisk sygdom findes: Georgias stemmer, Stemmerne siger, at jeg skal, Mig, "dem" og alle jer andre og Af andre titler med personlige fortællinger om psykisk sygdom findes: Georgias stemmer, Stemmerne siger, at jeg skal, Mig, "dem" og alle jer andre og Dialog med mig selv.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara


Informationer og udgaver

Bog

2022