Gå til indholdKriser, krak og kaviar : hvorfor markeder er ustabile, og hvordan du kan forudsige opsving og nedture


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

345 sider: ill.

Udgivet

2016

Originaludgave

2002


Anmeldelser (8)


4. jul. 2002

"What comes up, must come down" er "logik for burhøns", og bogens forfatter, erfaren dansk, international erhvervsmand, beskriver her konjunkturteoriens historie. Hvordan erhvervslivet og papirpengemarkedet ridende på toppen af konjunkturen tror opsvinget evigt og omvendt frygter nedturen bundløs. Bogen indleder med John Law, som i det 17. århundrede er fortaler for papirpenge: "Hvis et land skulle opnå økonomisk fremgang, måtte det have papirpenge". Teorien bag konjunkturcyklusserne, hvorfor de opstår igen og igen, vigtige økonomer som f.eks. Keynes, Babson, Fisher, Schumpeter og Friedman m.fl., og erhvervshistoriske begivenheder som børskrak, depression og konjunkturcyklussens bund i 1929. Helt frem til dot.com-opsvinget, hvor mange igen spåede teorierne om konjunkturcyklussen død og opsvinget tilsyneladende evigt, men hvor nedturen understreger teoriernes gyldighed. Nyttigt appendiks bl.a. med konjunkturteoretiske begivenheder, finanskriser og model af en typisk konjunkturcyklus. Det er både velskrevet og interessant erhvervshistorie og teori, der nok uden lidt baggrundsviden kan virke tør og svær tilgængelig, men som er oplagt som inspiration for erhvervsfolk og til opgavebrug for f.eks. handelsskolen.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Nørby Sørensen

16. apr. 2015

En gennemgang af økonomiens historie, økonomiske konjunkturer og fremtrædende økonomiske tænkere. For interesserede i økonomisk teori og økonomihistorie.

Lars Tvede har en baggrund som ingeniør, økonom, spekulant, iværksætter og forfatter. Bogens tema er de økonomiske konjunkturcyklusser, som indgående behandles sammen med en præsentation af de vigtigste økonomiske tænkere startende med skotten John Law, som i begyndelsen af 1700-tallet var en fremtrædende talsmand for indførelse af papirpenge. Understøttet af tabeller og matematiske ligninger undersøges kronologisk økonomiens udsving frem til de seneste års økonomiske krise.

Et vanskeligt emne som Lars Tvede behandler udførligt og med stor viden. Det lidt "tørre" emne krydres med forskellige anekdoter og historier og med et sprogligt overskud, som vækker læserens interesse og nysgerrighed. Men bogen kræver en vis indsigt i økonomi og økonomiske begreber for at få det fulde udbytte i de centrale teorier om konjunkturudsving.

Bogen er en revideret og opdateret udgave af Kriser, krak og kaviar


. Billedmaterialet er forbedret, men de seneste 10 års udvikling er ikke i synderligt omfang medtagetBogen er en revideret og opdateret udgave af Kriser, krak og kaviar. Billedmaterialet er forbedret, men de seneste 10 års udvikling er ikke i synderligt omfang medtaget.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Politiken

Af

Michael Møller

d. 17. maj. 2015

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen

d. 22. maj. 2015

Lederne

Af

Trine Wiese

Årg. 86, nr. 11 (2002)

Børsen

Af

Steen Hildebrandt

2002-08-09

Fremtidsorientering

Af

Carsten Beck

2002, nr. 4

Civiløkonomen

Af

Henrik Ørholst

Årg. 49, nr. 12 (2002)


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Ebog

2015

Ebog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2016

Bog

2015

Bog

2002