Bøger / faglitteratur

Krisen i økonomi & journalistik


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2014

af

af

Kent Skov

d. 9. dec. 2014

Er den journalistiske dækning af krisen og den danske økonomi god nok? Og giver den et reelt billede, som vi kan diskutere og handle ud fra? De spørgsmål analyseres og diskuteres kritisk i denne artikelsamling, der både er interessant for journalister og studerende.

Antologi med 18 artikler, der analyserer den journalistiske kvalitet og dækning af den finanskrise, der har ramt den vestlige verden de seneste 5-6 år. I perioden er økonomistoffet vokset i omfang i alle dele af pressen. Der peges på, at nogle emner og tendenser fejlfortolkes og overdramatiseres, og at der mangler nuancer i dækningen. Emnerne belyses af forskellige eksperter, som de tidligere økonomiske vismænd Christen Sørensen, Torben M. Andersen og Hans J. Whitta-Jacobsen og folk med medieindsigt som Leif Beck Fallesen og Preben Wilhjelm.

I redaktørernes indledningsafsnit redegør de for, hvorfor de mener, at de danske journalister generelt er overfladiske i dækningen af det økonomiske stof og konsekvenserne af finanskrisen. Økonomi er ikke en eksakt disciplin, og if. forfatterne er der behov for en mere differentieret og analyserende journalistik. De problemstillinger giver de forskellige forfattere bud på håndteringen af. Så samtidig med medieanalyserne giver artiklerne også rigtig interessante indblik i forskellige sider af økonomi og finansforhold.

Sandheden er konkret er af ældre dato, men samme emnekreds.