Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kriminalitet og illegale rusmidler


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Hvordan kan vi forstå narkotikakriminalitet? (Torsten Kolind: Sociologiske perspektiver på relationen mellem illegale rusmidler og kriminalitet. Mads Uffe Pedersen: Fire modeller til forståelse af forholdet mellem forbrug af illegale stoffer og kriminalitet. Helle Vibeke Dahl: Kriminalitet og illegale rusmidler i et kønsperspektiv) ; Narkotikakriminalitet i et politisk og historisk perspektiv (Esben Houborg: Kriminalisering af narkotika - den politiske og samfundsmæssige baggrund for kriminaliseringsprocesser i perioden 1950-2004. Kim Møller: Kontrolregimer og narkotikapolitik : hvordan balanceres borgernes velbefindende og selvbestemmelse? ; Narkotikakriminalitet : hvordan beregner man mørketallet for en offerløs forbrydelse?) ; Illegale stoffer, fængsler og kriminalitet (Therese Heltberg: Misbrugsbehandling i kriminalforsorgen. Indsattes erfaringer med narkotikakontrol og hashbehandling i danske fængsler / af Vibeke Asmussen Frank, Helle Vibeke Dahl & Torsten Kolind)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2011

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 11. jan. 2011

Bogen henvender sig til forskere, fagprofessionelle og politikere inden for området.

Første bind i en ny serie om samfund og rusmidler. Syv forfattere, som ikke nærmere præsenteres, bidrager i antologien med artikler som udspringer af nogle forskningsprojekter på Århus Universitet. Samlet belyser de forholdet mellem illegale rusmidler og kriminalitet i Danmark. Bogen er i 3 dele: Hvordan kan man forstå narkokriminalitet?, Narkokriminalitet i et historisk og politisk perspektiv og Illegale stoffer, fængsel og kriminalitet. Bogen sætter fokus på og diskuterer de komplekse sammenhænge, der er på området: kriminaliseringen af rusmidlerne og konsekvenser heraf, politiske og moralske aspekter, forebyggelse og behandling. Bogen er et velkvalificeret oplæg til en nødvendig vedvarende debat om politik og strategier i forhold til illegale rusmidler.

Nyere litteratur om emnet foreligger primært i artikelform. I 1999 udkom Peter Ege: Stofmisbrug, som beskæftiger sig med personlige og samfundsmæssige konsekvenser af stofmisbrug, behandling og forebyggelse.

En forskningsbaseret antologi om forbindelserne mellem kriminalitet og illegale rusmidler belyst historisk og politisk og om misbrugsbehandlingen i danske fængsler og indsattes erfaringer.