Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Krigshemmeligheder og andre små og store gemmelege


Beskrivelse


Noveller. 11 unge med forskellige hemmeligheder fortæller fra hver deres perspektiv om livet i en lille midtjysk by.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 9. aug. 2017

Gennem 11 fortællinger følges forskellige piger og drenge fra en midtjysk by. Bogen er en novellekreds, hvor historierne overlapper hinanden og giver samlet et indtryk af dagens unge og deres udfordringer. For unge fra 14 år, samt voksne som søger indblik i de unge.

Bogen har en intro på 2 sider, hvor alle hovedpersoner omtales. De 11 hovedpersoner bor i samme by i Midtjylland. Hver har de en hemmelighed: Alkohol, stoffer, homoseksualitet, forældreopgør, venindeproblemer, familiemedlemmer i krise, spiseforstyrrelser og sex er nogle af de emner, historierne handler om. De 11 fortællinger væves sammen via personer og handlinger, som beskrives fra forskellige synsvinkler. De fleste historier er på 6-14 sider samt 1 længere historie på 64 sider om Mads og hans bror Mich, som kommer hjem fra krigen i Afghanistan med PTSD. Anders Johansen har skrevet flere børne- og ungdomsbøger fx SupernovaStjerneskælv og har fået flere priser fx Orlaprisen for StjerneskælvBogen har en intro på 2 sider, hvor alle hovedpersoner omtales. De 11 hovedpersoner bor i samme by i Midtjylland. Hver har de en hemmelighed: Alkohol, stoffer, homoseksualitet, forældreopgør, venindeproblemer, familiemedlemmer i krise, spiseforstyrrelser og sex er nogle af de emner, historierne handler om. De 11 fortællinger væves sammen via personer og handlinger, som beskrives fra forskellige synsvinkler. De fleste historier er på 6-14 sider samt 1 længere historie på 64 sider om Mads og hans bror Mich, som kommer hjem fra krigen i Afghanistan med PTSD. Anders Johansen har skrevet flere børne- og ungdomsbøger fx Supernova og har fået flere priser fx Orlaprisen for .

Velskrevet og spændingsfyldt ungdomsbog. Sproget er direkte og vedkommende for de unge. Bogens overskuelige størrelse og opbygning, gør den særdeles velegnet til unge, som ikke læser ret meget.

Skriv i sandetDet du ikke ved har samme opbygning. Aktuelle emner som berører de unge behandles også i tv-serien "Skam" og novellesamlingen Det du ikke vedSkriv i sandet har samme opbygning. Aktuelle emner som berører de unge behandles også i tv-serien "Skam" og novellesamlingen .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 12. okt. 2017

af

af

Bent Rasmussen

d. 12. okt. 2017