Gå til indholdBøger / faglitteratur / øjenvidneberetninger

Krigsflyvere : veteraner fra anden verdenskrig fortæller om krigen i luften


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Ophav

James P. Busha(forfatter)

Ole Steen Hansen(oversætter)

Pia Sloth Poulsen(redaktør)
Genre og formøjenvidneberetninger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En række overlevende veteraner fortæller om deres oplevelser som piloter under 2. verdenskrig. Gennemillustreret og kronologisk opbygget i krigens forskellige perioder med beretninger fra både øst- og vestfronten i Europa og fra Middelhavet og Stillehavskrigen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 12. sep. 2016

Spændende beretninger fra cockpittet på begge sider under 2. verdenskrig i en række forskellige jager-, bombe- og observationsfly. Alt sammen krydret med masser af drama, luftkampe og havarier. For militærhistoriske læsere.

En række overlevende veteraner fortæller om deres oplevelser fra 2. verdenskrig. Den gennemillustrerede bog er kronologisk opbygget i krigens forskellige perioder med beretninger fra både øst- og vestfronten i Europa og fra Middelhavet og Stillehavskrigen. Veteranerne fløj fortrinsvis på allieret side, men der er også kapitler fra tyske flyvere og en ungarsk pilot. Alle med personlige erindringer om dramatiske krigsoplevelser og med luftkampenes konstante balance mellem overlevelse og pludselig død. Fx en dramatisk redningsaktion af 2 flyvere tæt ved den japanske kyst, udslettelsen af en amerikansk bombeeskadrille, som forvildede sig væk fra eskorten i 1944 og en af de få overlevende tyske jagerpiloter fra Luftwaffes sidste desperate angreb i nytåret 1945.

En spændende og meget dramatisk samling veteranberetninger, der giver et fint indblik i vilkårene på begge sider som aktør i de voldsomme luftkampe på krigens fronter. Bogens vekslen mellem s/h ofte lidt slørede samtidsfotos, større farvefotos og fx propagandaplakater giver en god autentisk indbydende historisk atmosfære. God forside og dansk bearbejdelse i topklasse.

Der findes erindringer og biografier om enkelte krigsflyver fx Man skal dø ungI krig over Europa


og I krig over EuropaDer findes erindringer og biografier om enkelte krigsflyver fx Man skal dø ung og .


Flyv

2016, nr. 6

af

2016, nr. 6Informationer og udgaver

2016

Bog

James P. Busha

Turbine, 1. udgave