Gå til indholdKrigerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

413 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Kampen om overherredømmet i Italien spidser til, og der er mange kræfter i gang for at svække det byzantiske rige. I denne kamp kommer brødrene Hauteville til at blive en betydningsfuld brik


Anmeldelser (2)


24. sep. 2013

Denne bog er en fortsættelse af Normannerne, som udkom i 2012. En bog til - nok mest mandlige - læsere af historiske romaner, der foregår i middelalderen,.

Vi er nu nået til bind 2 af i alt 3 om den normanniske familie Hauteville, og vi følger de fem brødre, som nu alle er krigsvante og kampdygtige lejesoldater. Historien foregår i Italien i det 11. århundrede, hvor det byzantinske rige kontrollerer meget af Europa, men i dele af Italien er befolkningen ved at være urolige for magten fra øst, og der er planer om at erobre det frodige Apulien tilbage. Nøglen til denne del af landet er fæstningen Melfi. Alle involverede har helt andre motiver end dem, de foregiver at have, så udover beskrivelse af drabelige kampe, turneringer og slag er bogen fyldt med politiske intriger og rænkespil. hvem kan man stole på og hvad er i virkeligheden brødrenes motiver for at lade sig hyre som soldater?. Heldigvis bruger Jack Ludlow de første sider af romanen til et resumé at de tidligere hændelser, men man (jeg ) skulle stadig holde tungen lige i munden for at kunne følge med.

Når de læsere, der er interesseret i den militære del af middelalderhistorien har læst Bernard Cornwells romaner er Sagaen om familien Hauteville en god efterfølger.

Jeg er ikke i tvivl om Jack Ludlows viden om perioden er stor, og de læsere som har læst bind 1, vil også blive godt underholdt her. Personligt kan jeg dog savne lidt mere kød på personerne i bind 2, men jeg tænker at scenen nu er sat til 3. og afsluttende bind.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette S.F. Holst

2013-09-13


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2013

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2014

Ebog

2013