Gå til indholdKrigens tid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

344 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Slægtsroman om de sønderjyske barndomsvenner Karl og Andreas og deres efterkommere, hvor deltagelse i krig sætter sit uhyggelig præg på generation efter generation, helt frem til nutiden, hvor tiptipoldebarnet deltager i krigen i Afghanistan


Anmeldelser (2)


14. jan. 2016

Krigens gru præger generationerne i denne slægtsroman, som er for alle, der er interesseret i danmarkshistorie.

Sønderjyderne og barndomsvennerne Karl og Andreas får vendt op og ned på livet efter nederlaget i 1864. Det er de to og deres familier, vi følger helt frem til i dag. Vi hører om familiemedlemmer, der udvandrer til Amerika og om de nu tyske børnebørn, der kæmper i 1. verdenskrig. Oldebørnene, som nu igen er danske statsborgere, vælger hver sin vej under 2. verdenskrig. Èn melder sig til Østfronten, mens en anden vælger modstandskampen. Derefter springes et par generationer frem til soldaten Ditte, der i 2010 kæmper mod taleban i Aghanistan. Familiernes historier fletter sig ud og ind i hinanden. Fælles er de unges idealisme og eventyrlyst og de ældres bekymringer for deres børn. Også fædrenes utilfredshed med sønnernes valg i livet og mødrenes overbærenhed går igen generation efter generation.

Velskrevet og letlæst historisk slægtsroman og samfundsskildring. Stærkest står afsnittene med breve til og fra soldaterne på fronten.

Hanne Reintofts slægtromaner Nu er det længe siden


Når dagene strenges


og Når dagene strenges har også udgangspunkt i Sønderjyllands historieHanne Reintofts slægtromaner Nu er det længe siden og har også udgangspunkt i Sønderjyllands historieHanne Reintofts slægtromaner Nu er det længe siden og Når dagene strenges har også udgangspunkt i Sønderjyllands historie.

Lektørudtalelse

Af

Conni Boll Christensen

Sønderjysk månedsskrift

Af

H.E. Sørensen

2017, nr. 6


Informationer og udgaver

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016