Gå til indholdKrigens sidste år : fra forår 1944 til sommer 1945. Bind 1


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

123 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Anmeldelser (1)


11. maj. 2020

Oversigtsværk i to bind over 2. verdenskrigs blodigste år 1944-1945. Velegnet til læsere af krigshistorie, som ønsker at skaffe sig et hurtigt overblik over de afgørende slag og begivenheder i krigens sidste skæbnesvangre år.

"Krigens Sidste År" er udgivet af Cultours, som siden 1988 har specialiseret sig i at arrangere og tilbyde militærhistoriske rejser og kulturrejser. De to bøger er fortalt af Cultours ́rejseledere og militærhistorikere, som i tekst og billeder og i kronologisk rækkefølge redegør for de vigtigste datoer og begivenheder fra oktober 1944 til sommeren 1945. Man kan bl.a. læse om Slaget ved Monte Cassino i Italien, D-dag, Operation Bagration, Ardenneroffensiven, Slaget i Leyte Gulf på Filippinerne, Jaltakonferencen, Hitlers brændte jord, Slaget om Okinawa og Det 3. riges endelige undergang i slaget om Berlin. Bøgerne kommer også med et bud på, hvordan verden ville se ud i dag, hvis bestemte begivenheder var faldet anderledes ud. Rigt illustreret. Teksterne kan også læses på Cultours hjemmeside.

Lettilgængeligt oversigtsværk med et enkelt og pædagogisk layout med korte tekster, faktabokse og mange billeder. Kan som historisk oversigtsværk også bruges til opgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.

Sammenlignelig med serien "Historiens højdepunkter", fx Slagmarkens største triumfer


, som dog har et mere inspirerende layoutSammenlignelig med serien "Historiens højdepunkter", fx Slagmarkens største triumfer, som dog har et mere inspirerende layout.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen


Informationer og udgaver

Bog ([Bind 1])

2020