Gå til indholdKrigen i luften


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

285 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Fremtidsfortælling fra 1908 om Bert Smallways, der i starten af 1900-tallet forvikles ind i den forestående verdenskrig og de tyske styrkers angreb på USA. Krigen udkæmpes med luftskibe og flyvemaskiner og får katastrofale følger for eftertiden


Anmeldelser (2)


5. dec. 2016

Fremtidsroman fyldt med action og komik. Oprindeligt udgivet i 1908. Bert Smallways vikles ved en blanding af uforudsete omstændigheder og opportunisme ind i Tysklands luftangreb på USA. For læsere der vil opleve steampunkens rødder og læsere af kontrafaktiske historier.

Hovedpersonen Bert kastes ind i begivenhederne og kommer til at spille en fremtrædende rolle i en luftkrig mellem USA og Tyskland. Bert tages til fange ombord på et krigsluftskib, kommanderet af prinsen af Tyskland. Sammen støder de på vanskeligheder, da Asien også går ind i krigen. Bert oplever krigens rædsler og må bruge al sin snilde på at komme levende fra det. Bogen afsluttes med et tilbageblik over begivenhederne, efter 30 år er gået.

En underholdende og livlig fremtidsroman. Man følger hovedpersonens genvordigheder, der byder på komiske optrin og en god portion kultur- og fremskridtskritik. Man får et godt tidsbillede af det britiske imperium under afvikling og et teknologisk samfund under udvikling. Sproget og stilen bærer præg af tiden. Handlingen er fragmentarisk og har træk af folkekomedie, men Wells formår at bibeholde spændingen i historien.

Tegneserien Det hemmelighedsfulde selskab


Paris i det 20. århundrede


af Alan Moore har direkte referencer til bogen. Jules Vernes Paris i det 20. århundrede er en endnu tidligere fremtidsroman, med et dystopisk blik på en teknologifikseret fremtidTegneserien Det hemmelighedsfulde selskab af Alan Moore har direkte referencer til bogen. Jules Vernes er en endnu tidligere fremtidsroman, med et dystopisk blik på en teknologifikseret fremtidTegneserien Det hemmelighedsfulde selskab af Alan Moore har direkte referencer til bogen. Jules Vernes Paris i det 20. århundrede er en endnu tidligere fremtidsroman, med et dystopisk blik på en teknologifikseret fremtid.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Proxima

Af

Torben W. Anthony

Nr. 102 (2017)


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Bog

2017