Bøger / faglitteratur

Krig


Beskrivelse


Om fænomenet krig og dens uforudsigelig væsen, historiske dimensioner og hvorfor krige opstår.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. jan. 2020

Tankevækkende, filosofisk og debatterende bog om hvad krig er for en størrelse. Oplagt for dem som følger debatten om fx dansk krigsdeltagelse.

Bogen kravler først ned i 1. verdenskrigs bloddryppende skyttegrave i sin indkredsning af krigen som begreb. Forfatteren fortæller, hvordan 70 millioner soldater deltog i 1. verdenskrig. 10 millioner blev dræbt af egentlige krigshandlinger. Med de civile tab omkom 22 millioner og et ukendt antal millioner blev handicappede. Om krigens kolde logik skriver forfatteren bl.a.: "I 1914 satte det næsten tilfældige krigsudbrud gang i et jordskred af efterfølgende katastrofer med en række af krige, der forhåbentlige efter afslutningen af Syrienskrigen - mere end 100 år efter afslutningen på Første Verdenskrig - giver mulighed for en fredelig tænkepause". Bogen har overskrifter som "Katastrofen i 1914", "Krigens paradoks", "Krigens væsen" og "Korstog og verdensmagt". Den er en del af serien "Tænkepauser". Gorm Harste er lektor ved Aarhus Universitet og har fx skrevet Kritik af krigens fornuft.

Endnu en vellykket bog i den suveræne serie. Gorm Harste formår med stor viden og indsigt, og en lyst til at formidle, at forklare krigen som begreb og som en markant faktor i menneskenes liv.

En anden debatterende bog om krigens væsen er fx Hvorfor slår vi ihjel?.


litteratursiden.dk

d. 5. jan. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 5. jan. 2020

Der er skrevet et utal af bøger om diverse krige, ikke mindst Anden Verdenskrig, men lettilgængelig litteratur om krig som begreb, flyder det ikke med. Derfor er denne Tænkepause meget velkommen. Med ...


Berlingske tidende

d. 14. feb. 2020

af

af

Henrik Dahl (f. 1960-02-20)

d. 14. feb. 2020


Præsten

Årg. 110, nr. 20 (2020)

af

af

Michael Rønne Rasmussen

Årg. 110, nr. 20 (2020)