Bøger / faglitteratur

Kræftsygepleje : i et forløbsperspektiv


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kræftsygepleje – i et forløbsperspektiv beskriver et bredt udsnit af udfordringer, der kan være forbundet med, at et menneske får stillet en kræftdiagnose. Bogen har fokus på alle faser i et typisk kræftforløb – fra forebyggelse over selve behandlingsforløbet til behandlingen afsluttes. være forbundet med, at et menneske får stillet en kræftdiagnose. Bogen har fokus på alle faser i et typisk kræftforløb – fra forebyggelse over selve behandlingsforløbet til behandlingen afsluttes.
Bogens opbygning Kræftsygepleje – i et forløbsperspektiv er inddelt efter de faser, som et menneske med kræft gennemlever i et sygdomsforløb. Indledningsvis beskrives de organisatoriske og begrebslige rammer, kræftsygepleje udfolder sig indenfor. Herefter udfoldes selve forløbsperspektivet i fem dele: •Inden sygdommen rammer •Når et menneske rammes af en kræftsygdom •Når mennesker med kræft skal modtage behandling for deres sygdom •Mennesker med kræfts behov og problemstillinger undervejs i et sygdomsforløb •Når mennesker med kræft afslutter deres behandlingsforløb.
Målgruppe Bogen henvender sig til sygeplejestuderende i grunduddannelsen, især modul 10. Men bogen er relevant for alle sygeplejersker, der i klinisk praksis varetager plejen af mennesker med kræft, uanset hvor i forløbet de befinder sig. Bogen er også tænkt som et grundelement i den anbefalede litteratur på specialuddannelsen i kræftsygepleje.

Indhold

Kræft : sygdommen, organiseringen og sygeplejen (Mikael Rørth: Hvad er kræft? Birgitte Grube: Kræftsygepleje i et politisk, organisatorisk og internationalt perspektiv. Kræftsygepleje - et speciale? / af Karina Wittrup og Randi Dahl Kristensen). Inden sygdommen rammer (Inge Haunstrup Clemmensen: Forebyggelse og sundhedsfremme). Når et menneske rammes af en kræftsygdom (Christian Busch: Kræftdiagnosen : et eksistentielt vendepunkt. Hanne Konradsen: Body image. Eva Charlotte Toth: Netværkets betydning. Bente Appel Esbensen: Pårørendes oplevelser og udfordringer). Når mennesker med kræft skal modtage behandling for deres sygdom (Torben Palshof: Fra diagnose til behandling. Mennesker med kræft i kirurgisk behandling / af Birgitte Goldschmidt Mertz og Niels Kroman. Mennesker med kræft i strålebehandling / af Annette Bøjen og Cai Grau. Mennesker med kræft i medicinsk kræftbehandling / af Svend Ottesen og Karina Wittrup. Mennesker der modtager knoglemarvstransplantation / af Niels Smedegaard Andersen og Fanny Gossmann). Mennesker med kræfts behov og problemstillinger undervejs i et sygdomsforløb (Sygeplejemæssige udfordringer hos kræftpatienter med kvalme og opkastning / af Karin B. Dieperink og Lene Sigaard. Sygeplejemæssige udfordringer ved fatigue hos mennesker med kræft / af Karen Anna Riis-Pedersen og Helle Gyldenvang. Anne Marie Kjærsgaard-Andersen: Sygeplejemæssige udfordringer ved smerter hos mennesker med kræft. Pernille Tine Jensen: Sygeplejemæssige udfordringer ved seksualitets- og fertilitetsproblemer hos mennesker med kræft. Birgitte T. Espersen: Sygeplejemæssige udfordringer ved dyspnø hos mennesker med kræft. Ditte Naundrup: Sygeplejemæssige udfordringer ved marvsuppression hos mennesker med kræft. Kræftrehabilitering / af Karin Birtø, Lise Bjerrum Thisted og Karen Trier. Helle Timm: Palliativ indsats til mennesker med kræft). Når mennesker med kræft afslutter deres behandlingsforløb (Mary Jarden: Hverdagslivet efter behandlingen. Senfølger / af Marianne Nord Hansen og Christoffer Johansen)


Anmeldelser (1)


Sygeplejersken

Årg. 114, nr. 9 (2014)

af

af

Lene Seibæk

Årg. 114, nr. 9 (2014)



Informationer og udgaver