Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Kræftpsykologernes vendebog


Beskrivelse


Forfatterne er begge psykologer. Dorte Kongerslev fik livmoderhalskræft i 2007 og Karen Schultz fik brystkræft i 2010. De giver hver sin vinkel på det at være kræftsyg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 28. okt. 2011

Kræftpsykologernes vendebog henvender sig til kræftpatienter og deres pårørende samt fagfolk.

Forfatterne er begge psykologer. Dorte Kongerslev fik livmoderhalskræft i 2007 og Karen Schultz fik brystkræft i 2010. De mødte første gang hinanden på psykologistudiet og igen, da de begge havde haft kræft. Udgivelsen Kræftpsykologernes vendebog er en del af deres fælles projekt, hvor de yder hjælp og støtte til kræftpatienter og andre i kontakt med kræftpatienter. Bogen er som titlen lyder en vendebog, hvor de to psykologer fra hver sin ende af bogen giver sin vinkel på det at være kræftsyg. Det er punktnedslag i forfatternes egne oplevelser og udfordringer i sygdomsforløbet. Kongerslev er især optaget af det, at der ikke er én rigtig måde at være syg på. Mens Schultz især er optaget af truslen om at dø, det at være alene og bevare sin værdighed som patient. Tonen er oprigtig, ærlig og varm. Kræftpatienter vil kunne relatere til de berørte emner.

Den dag du får kræft af Erik Rasmussen er en anden beretning, hvor forfatteren har fået konstateret kræft og fortæller om sit sygdomsforløb og om hvordan livsværdier kan udvikle sig, når man er oppe mod døden. Kræft og eksistens er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag og giver den psykologiske vinkel på sygdommen.

En varm og ærlig beretning om to kræftpatienters tanker og oplevelser. Der trækkes på både faglig og personlig viden. Mange kræftpatienter vil kunne relatere til beretningerne.


Fokus på kræft og sygepleje

Årg. 31, nr. 4 (2011)

af

af

Joan Lindholm

Årg. 31, nr. 4 (2011)