Gå til indholdKræft, krokodiller og bevidsthed : en læges syn på sygdom og eksistens : med øvelser for krop og sind


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

184 sider: ill.

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


I forbindelse med behandlingen af sin kræftsygdom beskriver forfatteren (f. 1946), som selv er læge, sine møder med forskellige behandlingsformer i både det konventionelle og det alternative behandlingssystem. Derudover findes åndedræts- og visualiseringsøvelser


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

Bogen henvender sig til kræftpatienter både som sygehistorie og som en beretning om spirituel udvikling også under livstruende sygdom.

Rydahl er en læge, der længe har interesseret sig for spirituel udvikling og bl.a. har haft kontakt med Jes Bertelsen. Bogen har 2 hoveddele: 1.del er selve sygehistorien, og 2. del handler om de overvejelser, som hun havde undervejs og efter behandlingen. I 1. del fortæller hun åbent og ærligt om selve sygdomsforløbet og om de tanker, der meldte i de forskellige faser af forløbet. Drømme har både advaret og hjulpet hende. Hun har mediteret og har søgt ensomhed, men også nærhed med familie og gode venner. I 2. del funderer hun over, hvordan det var gået, hvis hun ikke havde været i så god kontakt med sin krop, så vant til at tyde egne drømme, hvis hun ikke havde været i stand til at meditere så dybt i forvejen. Desuden fortæller hun om sin videre søgen efter en dybere bevidsthed, viser hvordan man bl.a. kan bruge åndedrætsøvelser til at synke ind i sig selv. Sidst er der litteratur og en guide til alternativ kræftrådgivning.

Der er mange bøger om brystkræft, denne minder mig mest om Bulen i mit bryst.

En velskrevet bog om et evigt aktuelt emne. Rydahls overvejelser kan hjælpe andre til at få styr på de mange modsatrettede følelser under en så alvorlig sygdom.

Lektørudtalelse

Af

Lis Pedersen

Ugeskrift for læger

Af

Stinne Glasdam

Årg. 170, nr. 22 (2008)

Sygeplejersken

Af

Bodil Gyllembourg Lissau

Årg. 108, nr. 7 (2008)

Nyt aspekt

Af

Patricia Anne Hughes

Årg. 40, nr. 1 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2007