Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kostskolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

319 sider

Udgivet

2022

Ophav

Karin Wik (f. 1979)(forfatter)

Anders Juels Michelsen(oversætter)
Genre og formroman, psykologisk thriller, romaner

Beskrivelse


På en fin gammel kostskole i de svenske skove bliver to elever fundet dræbt. Ingen ved tilsyneladende noget, og for en journalist bliver det skæbnesvangert at forsøge at rode op i skolens hemmelige moralkodeks. Pageturner for læsere af psykologiske thrillere


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2022

af

af

Lone Krøgh

d. 18. feb. 2022

På en fin gammel kostskole i de svenske skove bliver to elever fundet dræbt. Ingen ved tilsyneladende noget, og for en journalist bliver det skæbnesvangert at forsøge at rode op i skolens hemmelige moralkodeks. Pageturner for læsere af psykologiske thrillere.

Ida Rossi er tidligere stjernejournalist og lider af angst og pilleafhængighed. Hun har et skodjob på en lille avis i Värmland og er ikke begejstret, da hun bliver bedt om at skrive om den traditionsrige kostskole Axelsons, hvor to 16-årige drenge er blevet dræbt. På skolen vil hverken rektor, lærere eller elever tale med hende, og kun præsten, musiklæreren og især bibliotekaren viser sprækker i den selvhøjtidelige attitude, der gennemsyrer alt. Eleverne er forkælede og egoistiske rigmandsbørn, og skolen vender det blinde øje til deres grænseoverskridende adfærd, for intet er vigtigere end skolens anseelse. Ida har selv som ung gået på skolen, indtil hun mobbet og mishandlet forlod den, og vil nu som voksen afdække det forløjede, snobbede og betændte miljø, koste hvad det vil. Prisen bliver høj, for hvem kan hun egentlig stole på?.

Vellykket og suggestiv debut, hvor man med lige dele fascination og afsky bliver suget ind i kostskolens specielle og fortættede miljø. Stemningen er intens, og noget ondt lurer under overfladen. Både Ida og læseren kommer på glatis.

Læses sammen med fx Mattias Edvardssons En helt normal familieStørst af alt


Ondskaben


, Malin Persson Giolitos Størst af alt og Jan Guillous OndskabenLæses sammen med fx Mattias Edvardssons En helt normal familie, Malin Persson Giolitos og Jan Guillous OndskabenLæses sammen med fx Mattias Edvardssons En helt normal familie, Malin Persson Giolitos Størst af alt og Jan Guillous .


Litteratursiden.dk [online]

d. 25. feb. 2022

af

af

Line Hoffgaard

d. 25. feb. 2022


Jyllands-posten

d. 19. feb. 2022

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. feb. 2022


Politiken

d. 31. mar. 2022

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 31. mar. 2022


Berlingske tidende

d. 6. mar. 2022

af

af

Jacob Ørsted (f. 1972)

d. 6. mar. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Karin Wik (f. 1979)

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2022

E-bog

Karin Wik (f. 1979)

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (online)

indlæser: Christine Albeck Børge

Lindhardt og Ringhof