Gå til indholdKost og hyperaktivitet : ADHD - DAMP


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

168 sider: ill.

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Om kosten og dens indvirken på børn og unge med indlæringsmæssige og adfærdsmæssige problemer. Praktisk del med kostplaner, opskrifter og kosttilskud


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

For alle, der interesserer sig for kostens indflydelse på hyperaktive børn, især forældre, men også andre voksne, der beskæftiger sig med disse børn.

Forfatteren er ernæringsterapeut og kostvejleder. Hun undersøger kostens indvirkning på børn med ADHD-DAMP og andre adfærds-og indlæringsforstyrrelser. Da der ikke findes meget materiale på dansk om emnet, inddrager hun udenlandske studier, som det ses af litteraturlisten, ligesom hun henviser til en del internetsider, for de der ønsker at gå dybere ind i emnet. Det påvirker ikke teksten, der er enkel og let forståelig med flere casestories og dertil meget overskuelig og praktisk orienteret. Hendes udgangspunkt er, at kostomlægning og kosttilskud i mange tilfælde kan hjælpe disse børn. Hun er dog ikke så frelst, at hun helt udelukker traditionel behandling. En indledende teoretisk del beskriver kort ADHD og mulige årsagssammenhænge med kosten. Størsteparten af bogen gennemgår 3 kostplaner, som udelukker forskellige fødeemner, der er under mistanke, tillige med en lang række opskrifter samt forslag til kosttilskud.

Alt efter læserens ståsted et alternativ eller et supplement til den eksisterende litteratur om traditionel behandling af ADHD.

En let tilgængelig og praktisk anlagt bog om kostens indflydelse på børn med ADHD og lignende adfærdsforstyrrelser, som giver alle interesserede forældre en overkommelig teoretisk baggrund og konkrete forslag til kostterapi.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2007