Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kost mod kræft : en guide til fødevarer der forebygger


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

211 sider: ill. i farver

Udgivet

2007


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Conni Boll Christensen

2007

30% af alle kræfttilfælde har direkte forbindelse med den kost, vi spiser. I denne populærvidenskabelige guide kan lånerne kigge forskerne over skulderen og få en grundig viden om mad som kræftmedicin.

De to canadiske forfattere er ansat på et molekylærmedicinsk laboratorium og har ikke tidligere fået offentliggjort materiale på dansk. Christine Paludan-Müller fra Kræftens Bekæmpelse har fungeret som konsulent på bogen og perspektiveret den til danske forhold. Hovedparten af bogen gennemgår de kræfthæmmende (fytokemiske) stoffer i fødevarer som kål, hvidløg, løg, soja, gurkemeje, grøn te, bær, omega-3 fedtstoffer, citrusfrugter og begrænsede mængder af alkohol og chokolade. Fødevarernes kulturhistorie og molekylære egenskaber præsenteres ved hjælp af illustrationer, tabeller og faktabokse i et nogenlunde letforståeligt sprog. Den mindre tålmodige læser kan hurtigt orientere sig i tekstboksen "kort fortalt", der afslutter alle afsnit i bogen, der ikke indeholder opskrifter. Med register og henvisninger til udenlandske kilder.

Mange af bibliotekets bøger om bestemte fødevarers evne til bogstaveligt talt at udsulte en kræftknude er baseret på forskningsresultater, fx Carpers bog Mad - din mirakelmedicin, men i Kost mod kræft kommer vi med helt ind på laboratoriet og præsenteres for forskningsresultaterne.

Nuanceret og veldokumenteret fremstilling for lånere, der ikke vil lade sig nøje med overskrifterne om sammenhænge mellem kræft og den mad, vi spiser.


Berlingske tidende

d. 8. sep. 2007

af

af

Kitt Andersen

d. 8. sep. 2007


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 1 (2008)

af

af

Hanne Smedegaard

Årg. 154, nr. 1 (2008)Informationer og udgaver

2007

Bog

Richard Béliveau

People's Press, 1. udgave