Bøger / faglitteratur

Kort & godt om mentalisering


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: Hvad er mentalisering? Hvordan udvikles mentalisering, og hvad sker der, når vores mentalisering svigter? Mentalisering er evnen til at forstå sin egen og andres adfærd ud fra mentale tilstande som tanker, følelser og behov. Mentalisering er et relationelt fænomen – det foregår i vores relationer. Vi mentaliserer, når vi er sammen med andre mennesker og prøver at forstå deres bevæggrunde, og vi gør det ofte uden at tænke over det. KORT & GODT OM MENTALISERING handler om, hvad mentalisering er, hvordan det udvikles, og hvad der sker, når vores mentalisering svigter. Du kan også læse om, hvordan du kan styrke din mentalisering – enten ved egen hjælp eller gennem mentaliseringsbaseret terapi. Bogen henvender sig til alle, der er interesserede i at vide mere om mentalisering, herunder fagfolk, personer, der kæmper med hyppige mentaliseringssvigt, og deres pårørende.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 18. maj 2020

En kort introduktion til begrebet mentalisering til private såvel som fagfolk.

Mentalisering handler om, hvordan vi - både i dagligdagen og i det professionelle arbejde med mennesker - kan blive bedre til at forstå vores egen og andres adfærd. Mentalisering er evnen til at "se bag om sin egen og andres adfærd". At relatere til andre og forstå de bagvedliggende årsager til adfærd. Bogen kommer med eksempler på god og dårlig mentalisering samt idéer til at forbedre sin evne til at mentalisere ved at indtage en nysgerrig og ikke-dømmende holdning til sin egen og andres adfærd. Indeholder case-stories fra en 31-årig kvinde, der har været igennem et MentaliseringsBaseret Terapiforløb (MBT). Bogen er et samarbejde mellem Sophie Merrild Juul (psykolog og ph.d. studerende), Sebastian Simonsen (psykolog og forsker) samt Sigmund Karterud (professor i psykiatri og leder af institut for mentalisering i Norge). Sidstnævnte er forfatter til en del artikler og bøger, fx PersonlighedMentaliseringsbaseret terapi og Mentaliseringsbaseret terapiMentalisering handler om, hvordan vi - både i dagligdagen og i det professionelle arbejde med mennesker - kan blive bedre til at forstå vores egen og andres adfærd. Mentalisering er evnen til at "se bag om sin egen og andres adfærd". At relatere til andre og forstå de bagvedliggende årsager til adfærd. Bogen kommer med eksempler på god og dårlig mentalisering samt idéer til at forbedre sin evne til at mentalisere ved at indtage en nysgerrig og ikke-dømmende holdning til sin egen og andres adfærd. Indeholder case-stories fra en 31-årig kvinde, der har været igennem et MentaliseringsBaseret Terapiforløb (MBT). Bogen er et samarbejde mellem Sophie Merrild Juul (psykolog og ph.d. studerende), Sebastian Simonsen (psykolog og forsker) samt Sigmund Karterud (professor i psykiatri og leder af institut for mentalisering i Norge). Sidstnævnte er forfatter til en del artikler og bøger, fx Personlighed og .

Bogen giver en letforståelig og samtidig professionel introduktion til emnet.

Der findes en del litteratur om mentalisering. En bog, der ligeledes giver en let og enkel tilgang er Ret din angst mod månenMentalisering i familienMed mig selv som redskab. Søger man mere grundig faglitteratur om emnet kan Mentalisering i familien og Med mig selv som redskab nævnesDer findes en del litteratur om mentalisering. En bog, der ligeledes giver en let og enkel tilgang er Ret din angst mod månen. Søger man mere grundig faglitteratur om emnet kan og Med mig selv som redskab nævnesDer findes en del litteratur om mentalisering. En bog, der ligeledes giver en let og enkel tilgang er Ret din angst mod månen. Søger man mere grundig faglitteratur om emnet kan Mentalisering i familien og nævnes.


Dansk audiologopædi [online]

Årg. 57, nr. 3 (2021)

af

af

Anne Haven

Årg. 57, nr. 3 (2021)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 57, nr. 4 (2020)

af

af

Stine Kjøller Petersen

Årg. 57, nr. 4 (2020)