Bøger / faglitteratur

Kort & godt om LGBT+


Beskrivelse


Om LGBT+, hvad de enkelte bogstaver står for, og hvor mangfoldigt køn og køns­forståelse, kønsidentitet og seksuel orientering i virkeligheden er. Man kan også læse om minoritetsstress, regnbuefamilier, livet for unge LGBT+-personer og om LGBT+ og religion. Endelig er der gode råd til, hvordan pårørende og fagpersoner bedst kan støtte LGBT+-personer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2020

af

af

Louise Urban Andersen

d. 31. jan. 2020

Viden om LGBT+, herunder kønsidentitet, kønsforståelse og seksuel orientering. Bogen kan læses af alle, der ønsker at vide mere om LGBT+, fx pårørende og faggrupper, der arbejder med mennesker.

Bogen indledes med bogens vigtighed: At bryde med det stereotype billede, der hersker om LGBT+. Herefter defineres LGBT+ som en paraplybetegnelse, og fokus flyttes fra den binære til den mangfoldige kønsforståelse. Derpå følger et afsnit om seksuel orientering, herunder aseksualitet og queer. Minoriteter, der udsættes for stress via fobier som fx homofobi, sættes under lup. Der fokuseres på hvordan forskellige trosretninger forholder sig til LGBT+. Regnbuefamilier defineres, hvorefter der oplyses om Hiv/AIDS. Et afsnit er viet til unge LGBT+-personer, og en tidslinje viser LGBT+-personers milepæle inden for ligestilling. Der er gode råd til pårørende og fagpersoner samt en guide til at få hjælp.

Bogen definerer og synliggør begreber om minoriteterne for majoriteten. Yderst brugbar i debatten om LGBT+, der blot bliver mere vedkommende.

Der findes en del bøger om emnet, fx Dette er en homobog, men indeværende bog bliver aldrig personlig.


Kognition & pædagogik

Årg. 30, nr. 118 (2020)

af

af

Nanna Paarup

Årg. 30, nr. 118 (2020)