Bøger / faglitteratur

Korruption

Del 32 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Reflektioner over Danmarks førsteplads og rolle i verden som det mindst korrupte land.

I samme serie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. okt. 2015

I serien "Tænkepauser" reflekterer dansk forsker i dansk korruptionshistorie over Danmarks førsteplads og rolle i verden som det mindst korrupte land. For dem som fx læser essays.

Mette Frisk Jensens bog starter med et mareridt om et korrupt Danmark. Hun fortsætter med at beskriver scenarier for korruption og bestikkelse som det i høj grad forekommer rundt omkring i verden fx Berlusconi i Italien. Bogen redegør for, hvorfor Danmark har status som det mindst korrupte land, men fortæller også i afsnittet "Advarselslamperne blinker" om danske eksempler på det der ligner korruption. Hun skriver bl.a.: "Der er altså opstået revner og sprækker i det gode gamle embedsværk, og den traditionelle rolle som lovens vogter bliver hele tiden udfordret og ændret af politikere og spindoktorer, der vil fremvise hurtige resultater. Den stærke embedskultur, der efter alt at dømme har spillet en afgørende rolle i Danmarks kamp mod korruption de seneste århundrede, svækkes mere og mere." Mette Frisk Jensen er ph.d. og projektleder ved Aarhus Universitet.

Velgørende og tankevækkende bog, der får læseren til at reflekterer over, hvad korruption er for en størrelse. Skræmmende aktuel i forhold til fx flere politiske pinlige sager.

Kan sammenlignes med de andre bøger i samme serie af tænkepauser fx TillidSex eller SexKan sammenlignes med de andre bøger i samme serie af tænkepauser fx Tillid eller .


Kristeligt dagblad

d. 15. okt. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 15. okt. 2015


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2015

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 31. okt. 2015


Danmark Kina

Nr. 109 (2018)

af

af

Kristian Rose Schmidt, Fenjuan Hu

Nr. 109 (2018)