Gå til indholdBøger / faglitteratur

Konvojdræberen - ubåds-typen VII : 1936-1945 (versionerne VIIA, VIIB, VIIC og VIIC/41) : et indblik i konstruktionen og anvendelsen af den mest frygtede tyske ubåds-type i 2. verdenskrig


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

156 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2015

Ophav

Alan Gallop(forfatter)

Michael Jørgensen(oversætter)

Ove Hermansen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jun. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 24. jun. 2015

Bogen handler generelt om de tyske ubåde og hele ubådskrigen, men koncentrerer sig især om ubådstype VII, som var rygraden i ubådsvåbnet i 2. verdenskrig. For søkrigsintesserede.

Af de 40.000 søfolk, som gjorde tjeneste i ubådene, omkom 29.000. Tabene var grufulde, og en gast i ubådene kunne mod slutningen kun regne med at have 60 dage tilbage at leve i. Men forinden havde ubådene dog sænket 3000 allierede skibe. Bogen fortæller detaljeret om typens historie, indretning, funktioner og mandskabets forhold om bord. Et særligt kapitel omhandler de mest berømte ubådschefer og deres bedrifter. Bogen er gennemillustreret med samtidige plakater og fotos plus interiører fra den eneste bevarede type VII ubåd.

En indbydende bog som vil tiltale alle interesserede. Redegørelse og afbildningen af VII ubådens teknik er uhyre grundig og frembyder spændende detaljer, som ikke tidligere er set i danske udgivelser. Ligeledes gives et fint indtryk af mandskabets trange forhold om bord. Fremstillingen af ubådskrigen er spændende med mange dramatiske eksempler, men også lidt ujævn og springende og uden overbevisende helt at tydeliggøre ubådskrigens præmisser, taktik og årsagerne til vendepunktet i 1943. God kvalificeret dansk bearbejdelse.

Om emnet primært de ældre: U-bådeSlaget om Atlanten


Slaget om Nordatlanten


og Slaget om Atlanten som er mere generel og med færre illustrationer men mere klar i analyser og forløb. Slaget om Nordatlanten falder igennem pga. ukvalificeret dansk bearbejdelseOm emnet primært de ældre: U-både og som er mere generel og med færre illustrationer men mere klar i analyser og forløb. Slaget om Nordatlanten falder igennem pga. ukvalificeret dansk bearbejdelseOm emnet primært de ældre: U-både og Slaget om Atlanten som er mere generel og med færre illustrationer men mere klar i analyser og forløb. falder igennem pga. ukvalificeret dansk bearbejdelse.Informationer og udgaver

2015

Bog

Alan Gallop

Billesø & Baltzer, 1. udgave