Bøger / skønlitteratur / roman

Kongernes kamp


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
826 sider: ill.
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
roman, fantasy

Beskrivelse


Fantasy. Lord Eddard Stark og Robert Baratheon er blevet ofre for et kongeligt forræderi. Vesterøerne hærges af borgerkrig, hvor brødre myrder hinanden i kongernes kamp.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2012

af

af

Per Månson

d. 31. maj 2012

For fantasy-læsere og de mange seere til tv-serien Game of thrones (med bl.a. Nikolaj Coster Waldau i en af hovedrollerne), der bygger på George R.R. Martins serie.

New Jersey-forfatteren er årgang 1948 og er et af de helt store navne inden for fantasy. I dette andet bind af hans 5-binds krønike udbryder borgerkrig mellem de forskellige kongedømmer i en historie om både blodskam og brodermord. Serien har et enormt persongalleri og ses fra skiftende synspunkter, så det er ikke en roman, hvor man lige stiger på: Kendskab til første bind er en absolut forudsætning for at hænge på. Serien regnes som et moderne hovedværk. Første bind kom på amerikansk i 1996, så det er på tide, vi i lighed med en lang række lande også får den oversat.

George R.R. Martin er en ener indenfor genren. Den tidligere lektør sammenlignede med den uoversatte Wheel of times af Robert Jordan.

Et stort centralt værk indenfor fantasy-genren med mange læsere.


Berlingske tidende

d. 25. juni 2012

af

af

Niels Houkjær

d. 25. juni 2012


Jyllands-posten

d. 18. juni 2012

af

af

Johnny Harboe

d. 18. juni 2012