Gå til indholdKongens thegn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

266 sider

Udgivet

2016

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2016


Beskrivelse


På vikingekongen Knud den Stores tid og i hans britiske besiddelser er Thegn Halfdan og hans trofaste følgesvend Winston atter inddraget i et sidste middelalderdrama


Anmeldelser (5)


1. mar. 2016

Syvende og afsluttende middelalderkrimi fra Knud den Stores britiske besiddelser. Thegn Haldan og hans trofaste makker Winston opklarer et regulært middelalderdrama om en tyv og et skrin fyld med mønter, guld og dokumenter, og et mord i et kloster! For dem som sluger en velskrevet middelalderkrimi.

Thegn Haldan er for tro tjeneste af Knud den Store blevet tildelt et stykke jord i jarl Godwins jarledømme Wessex. Han trives nu her og lever som stormand. Som gammel detektiv er der dog flere sager som stadig nager ham, fx at ham måtte lade kvindemorderen Ælfric gå fri. Men Thegn tror bestemt, at hans dage som opdager er slut, og hans samarbejde med Winston kun er fortid. Men så en dag bliver Thegn opsøgt af herredsfogeden Azulf fra Winchester, der beder om hans og Winstons hjælp. Og snart er de to alligevel indblandet i en sag, hvor et skrin på vej fra Knud den Store til Godwin er stjålet. Et klimaks i middelalderdramaet er et mord i byens kloster. Og kvindemorderen Ælfric er tilbage i byen! Makkerparret Thegn og Winston aner en mulig sammenhæng? Martin Jensen afslutter med dette syvende bind sin serie om Thegn Halfdan, Winston og Kong Knud.

Velskrevet og spændende. Ligeså underholdende for dig som søger det historiske, som for dig som først og fremmest søger spændingen.

Kan sammenlignes med Candace Robbs middelalderkrimier fx Spionernes nattevagt


Kan sammenlignes med Candace Robbs middelalderkrimier fx Spionernes nattevagt.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette S.F. Holst

2016-04-05

LitteraturNu [online]

Af

Stefan H. Lezuik

2016-08-23

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 11. mar. 2016

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 4. mar. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016

Ebog

2016

Bog stor skrift

2016