Bøger / skønlitteratur / roman

Kongens mærke


Beskrivelse


På en rejse i Norge voldtager Christian IV en kvindelig shaman, der føder en datter. Selvom hans liv består i evige kampe mod svenskerne, katolikkerne og troldfolket, glemmer han aldrig hændelsen, og skæbnen vil, at han møder shamanen igen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Torben Wendelboe

2007

Bogen henvender sig bredt til alle yndere af den gedigne historiske roman - her får læserne så også en dimension af shamanisme.

På en af sine mange rejser til Norge, her helt op i Vardø, voldtager Christian 4. den purunge, smukke shaman Aona Nordfra. Hændelsen får følger, og Aona nedkommer med datteren Erla. I forbindelse med udåden giver Christian Aona et smykke, hvori han ridser sit monogram - og på magisk vis brænder det sig ind i huden på både mor og siden datter. Handlingen krydsklipper mellem shamanen og hendes datter, som skilles, på den ene side og Christian på den anden. Portrættet af kongen viser en beslutsom og blodrig mand - men også en ensom monark, hvis liv her tegnes til op omkring 1614. Tiden troede på hekse, kongen også, og skæbnen vil, at kongen, der livet igennem ikke kan glemme oplevelsen med hende, beordrer Aona i fængsel for sin magi - med jernmaske på! Flere historiske begivenheder ruller over landet og fører til slut mor og datter sammen i fangekælderen i Akerhus. Et troværdigt portræt og en spændende historie med magiske toner. En fortsættelse antydes. Efterskrift og kilder.

Forfatteren, der på dansk kendes fra nogle ungdomsromaner, kan fx læses som Helle Stangerup, Maria Helleberg, Jørgen Lindgreen og forfatterne bag romanserien Slægten.

En god historisk roman med god balance mellem troværdighed og fremadrullende handling - og altså med rum til magien.


litteratursiden.dk

d. 29. okt. 2007

af

af

Zenia Johnsen

d. 29. okt. 2007

Farverig og velskrevet historisk roman om royal frygt og intolerance i renæssancens Danmark. Manden, der gav Danmark fine slotte og selveste Rundetårn, har også ansvaret for, at pænt mange mennesker b...


Jyllands-posten

d. 2. okt. 2007

af

af

Annelise Vestergaard

d. 2. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2007

af

af

Lars Handesten

d. 24. okt. 2007