Bøger / skønlitteratur / roman

Kongens kvinder


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Shamanen Aona og datteren Erla, også Christian IVs datter, ankommer til Danmark. Forklædt som dreng tager Erla hyre til Ceylon, mens Aona kæmper mod fattigdommen. Samtidig har Christian IV problemer med sine kvinder, svenskerne, katolikkerne og troldfolket.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 21. sep. 2009

Læsere af første bind vil fortsætte her, men nye læsere kan også være med. Læsere af historiske romaner vil nyde denne roman om Christian IV.

Dette er andet bind i en planlagt trilogi om Christian IV. Romanen indledes med et meget kort resume af 1. bind, Kongens mærke. Shamanen Aona og hendes datter Erla er nu kommet til Danmark fra Norge, og vi følger deres kamp for livet, mod pesten og ikke mindst deres kamp for at komme nærmere Erlas far Kong Christian IV. Erla skjuler sin kvindelighed og igennem venskabet med drengen Ib kommer hun ombord på et af kongens skibe, der skal til Ceylon. Da hun ender som kammertjener for admiralen Ove Giedde, bliver det sværere at skjule, at hun er kvinde. Hjemme i Danmark følger vi Aonas kamp mod fattigdommen, så hun kan give Erla et bedre liv, når hun kommer hjem. Vi følger samtidig Christian IV's liv med kvinder, diplomati og kampen mod rigets fjender; svenskerne, troldfolket og katolikkerne. Romanens tidsspænd er 1615-1627.

Der er skrevet en del biografiske romaner med danske kongelige i hovedrollerne, og denne ligger på niveau med Maria Hellebergs romaner om fx Leonora Christina.

Der er mange begivenheder og personer at holde styr på, men romanen er spændende og ikke mindst realistisk - måske bortset fra trolddommen, som dog var en del af tidens overtro. Specielt historien om Erla fanger og driver romanens handling frem.


Jyllands-posten

d. 21. jan. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 21. jan. 2010


Berlingske tidende

d. 30. okt. 2009

af

af

Niels Houkjær

d. 30. okt. 2009