Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kongens klæder : uniformer og udrustning i den danske hær indtil 1816 og den norske hær indtil 1814


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvornår indførtes de karakteristiske røde uniformskjoler i den dansk-norske hær, og hvornår forsvandt de lige så karakteristiske trekantede hatte? Hvordan så en general ud i 1770’erne og en menig infanterist i 1807? Med KONGENS KLÆDER gives for første gang i bogform en fuldstændig og rigt illustreret oversigt over uniformer og udrustning ved alle den dansk-norske hærs afdelinger indtil adskillelsen efter Napoleonskrigene. For hver våbenart og afdeling gennemgår værket den organisatoriske udvikling og giver en grundig beskrivelse af uniformerne for alle personelgrupper: Officerer, underofficerer, menige, musikere og spillemænd. Det omfattende værk er udgivet i stort format og illustreret med næsten tusind samtidige tegninger, stik, malerier samt fotografier af bevarede våben og uniformer. Værket er desuden udstyret med en række oversigter over bl.a. uniformsterminologi på hovedsprogene, kendingsfarver og uniformsdele.

Indhold

Uniformer - hvordan og hvorfor ; Kilder og forskning ; Hærens ledelse ; Ingeniørkorpset ; Artilleriet ; Kavaleriet ; Infanteriet : Uddannelsesinstitutioner ; Andre persongrupper inden for hæren


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 9. dec. 2014

Et illustreret værk i stort format om dansk-norske uniformer med udseende, udstyr, enheder og historie fra 1500-tallet til 1814/16. For militærhistorisk interesserede.

Hvornår indførtes de karakteristiske røde uniformskjoler i den dansk-norske hær, hvordan så en general ud i 1770'erne, og hvornår forsvandt de trekantede hatte? Her gives alle svarene og for første gang i bogform en fuldstændig oversigt over uniformer og udrustning ved alle den dansk-norske hærs afdelinger indtil adskillelsen efter napoleonskrigene. For hver våbenart og afdeling gennemgår værket den organisatoriske udvikling og giver en grundig beskrivelse af uniformerne ned til mindste knaphul inkl. den reglementerede frisure for alle personelgrupper: Officerer, underofficerer, menige og musikere. Bogen er på over 700 sider og illustreret med næsten tusinde samtidige tegninger, stik, malerier samt fotos af bevarede våben og uniformer. Med oversigter over bl.a. uniformsterminologi på hovedsprogene, kendingsfarver og uniformsdele.

Et sandt pragtværk med en imponerende tilbundsgående forskning om uniformssiden af det dansk-norske militær op til adskillelsen 1814. Illustrationerne er velvalgte og står ualmindeligt indbydende, hvilket også gør værket til en visuel nydelse. Grundighed, detaljeringsgrad og omfang indskrænker målgruppen til videregående interesserede og feinschmeckere, som her får indfriet alle tænkelige forventninger.

Intet af tilsvarende omfang og grundighed.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 30. juni 2015

af

af

Kjeld Galster

d. 30. juni 2015


Berlingske tidende

d. 11. jan. 2015

af

af

Bent Blüdnikow

d. 11. jan. 2015