Gå til indholdKongens hunde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

271 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Oxford 1018. Vikingekongen Knud den Store har konsolideret sig som konge. Illuminatoren Winston, stormanden Halfdan og krokonen Alfilda bliver hyret af kongen til at opklare et mord, men alt er ikke, som det synes


Anmeldelser (3)


8. feb. 2010

Ny roman fra Martin Jensen, der foregår i vikingetidens England. Godt nyt til dem, der har kunnet lide middelalderserien om Eske Litle eller andre af forfatterens historiske romaner.

Illuminatoren Winston og den fallerede og desperate stormand Halfdan bliver hyret af den unge vikingekonge Knud den Store til at opklare et mord, men kongen har måske ikke så rent mel i posen, som det umiddelbart virker. De slår sig sammen med den rådsnare krokone Alfilda og et nyt trekløver er født. Vi er i Oxford i 1018. Forsiden er en pergamentgullig bund med forfatternavn i slynget vikingeornamentik og et par stiliserede hunde. Bagsideteksten er dækkende og tydeliggør, at der er tale om første bind i en ny serie. Martin Jensen formår at fremmane den farvestålende og brutale vikingetid, så det virker gennemarbejdet uden at forfalde hverken til kulørte beskrivelser eller lærebogsagtige opremsninger.

Kongens hunde er en gedigen historisk kriminalroman, der blander historiske fakta, fiktive personer og en kriminalintrige til en fin cocktail. Til læsere af genren og af forfatterskabet.

På baggrund af den spændende vikingetid generelt og vikingekongen Knud den Stores liv i England i særdeleshed fortæller Martin Jensen om en tid, hvor englænderne skulle betale danegæld på 80.000 pund sølv til de sejrende danske vikinger, og hvor et usædvanligt trekløver langsomt afdækker et mord tæt på kongen. Første del i ny historisk krimiserie fra den populære forfatter.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Berlingske tidende

Af

Niels Houkjær

d. 26. feb. 2010

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 5. mar. 2010


Informationer og udgaver

Punktskrift

2015

Bog stor skrift

2013

Bog

2012

Bog

2010

Bog

2010

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Lydbog (cd-mp3)

2011

Ebog

2010

Lydbog (cd)

2010