Bøger / skønlitteratur / roman

Kongens brev


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
434 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, historiske romaner
Originaludgave
2017

Beskrivelse


Kaptajn Tobias Rens agerer livvagt under stændermødet og indførelsen af enevældet i 1660, samtidig med et personligt opgør truer ham på livet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2017

af

af

Iben Jakobsen

d. 7. feb. 2017

Spændende historisk roman om et stykke ofte overset Danmarkshistorie - stændermødet og enevældens indførelse i 1660. God læsning for den historieinteresserede låner.

Kaptajn Tobias Rens udnævnes til livvagt for en række indflydelsesrige mænd tæt på kong Frederik III under stændermødet i 1660, samtidig med at et personligt mareridt udspiller sig omkring ham. En ukendt grum gerningsmand gør alt for at smadre hans omdømme, liv og lykke, mens stændermødets magtkampe spidser til, og det går op for Rens, at hans liv kan afhænge af udfaldet. Bind 2, "Løftet", er planlagt til udgivelse i efteråret 2017, og bind 3 i foråret 2018.

Spændende og gennemført bog, der trods en lidt langsom start snart fanger læseren. Sproget er holdt i en gammeldags facon, der påminder om begivenhedernes årstal og er med til at sætte stemningen. Man føres undervejs rundt i det gamle København sammen med både fiktive og rigtige historiske personer, såsom fx kongens kammerskriver, Gabel. En komplet liste af personer findes forrest i bogen. Et originalt gammelt kort over hovedstaden hjælper desuden med orienteringen.

Ønsker man at læse mere om Frederik III og enevælden findes fx Sophie AmalieDet store kup og Det store kup samt utallige faglitterære bøger om emnetØnsker man at læse mere om Frederik III og enevælden findes fx Sophie Amalie og samt utallige faglitterære bøger om emnet.


Weekendavisen

d. 21. apr. 2017

af

af

Ulrik Langen

d. 21. apr. 2017