Bøger / faglitteratur

Kongelige fodspor i Østjylland : en anderledes Danmarkshistorie : 25 historier om kongelig færden i det østlige Jylland


Beskrivelse


I fodsporene på historiske konger i 25 historier, hvor historierne relaterer til præcise lokaliteter i det østlige Jylland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. aug. 2015

Jørgen Hansen, der i 1991 udformede Margueriteruten, præsenterer her 25 historier om kongeliges færden i det østlige Jylland. For kulturhistorisk og historisk interesserede.

Jørgen Hansen er uddannet cand.mag. i fransk og historie. Han har bl.a. været beskæftiget indenfor dansk turisme, som turistchef i Randers, dansk turistchef i Tyskland og som direktør i Turismens Fællesråd. Han arbejder i dag i eget tekst- og rådgivnings-firma TexTour. I sin kultur- og lokalhistoriske bog tager han læseren med i fodsporene på historiske konger i 25 historier, hvor kongelige fodaftryk er sat i det østlige Jylland. Vi er med i Tamdrup vest for Horsens i år 965, da Harald Blåtand omvendes. I 1313 er Kalø Slot lokaliteten som kong Erik Menved bygger. Slottet blev bygget som en såkaldt "tvangsborg" tvangsbygget af bønderne med det formål at holde dem selv i ro. I bogens historie nr. 24 er vi i Aarhus 1902. Her får prins Christian, der i 1912 bliver til kong Kristian 10., og den senere dronning Alexandrine, Marselisborg Slot som bryllupsgave og "folkegave". Sidste historie er fra 1961, hvor prinsesse Margrethe bor på kollegium ved Aarhus Universitet. Jørgen Hansen har bl.a. også skrevet Folk og steder i Aarhus.

En kultur- og lokalhistorisk godbid for den interesserede læser. Nem at læse og som skabt til hygge-læsning i god stol med eller uden øreklap.

Oplagt must for biblioteker i Østjylland, men der er lånere på mange biblioteker i hele landet.