Gå til indholdKongelig køreglæde : med benzin og blåt blod i årerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

168 sider: ill. (nogle i farver) ; 31 cm

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Historien om det danske kongehus og deres biler gennem 100 år


Anmeldelser (3)


4. aug. 2009

Henvender sig primært til bilentusiaster og interesserede i sidste århundredes bilhistorie. Sekundært appellerer bogen til lånere med interesse i den danske kongefamilies historie.

Forfatter Martin Lund, der er uddannet fotograf og journalist, har bl.a. skrevet artikler til diverse bilmagasiner. Har arbejdet med dansk tv-produktion igennem mange år, bl.a. en række royale programmer på DR. Har desuden skrevet Fasanen - jagten og kulturen, 2001. Martin Lund fortæller i bogen historien om det danske kongehus og deres biler gennem 100 år. Martin Lund fortæller kronologisk historien med start i 1907 hvor kongehuset fik deres første bil. Det var den franske prinsesse Marie, gift med prins Valdemar, som købte en Delaunay-Belleville, model C, årgang 1906 med 20 hestekræfter! og som nr. 232 indregistrerede automobil i Danmark. Bogen veksler fint mellem tekst, fotos og en tydelig typografi. Bagerst i bogen findes en kronologisk oversigt over bilparken og desuden et stamtræ fra Christian IX og frem.

Der findes ikke andet lignende litteratur i bogform som samlet skildrer den kongelige bilpark og dets historie. Men masser af anden litteratur som behandler mange af de nævnte bilmærker i bogen.

Sammenlagt et flot og gennemresearchet værk, både tekst- og layoutmæssigt. Det historiske fotomateriale er helt i top. Bogen vil helt sikkert falde i smag hos de mange veteranbilentusiaster.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Politiken

Af

Allan Graubæk

d. 29. aug. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Kirstine Thye Skovhøj

d. 14. okt. 2009


Informationer og udgaver

Bog

2009