Gå til indholdKongehuset - på arbejde for Danmark


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

367 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Om kongehusets mange rejser, statsbesøg og arbejdet for at formidle de danske værdier ude i verden. Bogen kan læses af alle med interesse for kongehuset


Anmeldelser (3)


7. jan. 2022

Om kongehusets mange rejser, statsbesøg og arbejdet for at formidle de danske værdier ude i verden. Bogen kan læses af alle med interesse for kongehuset.

Bogen stiller skarpt på kongehusets arbejde gennem 50 år og tager afsæt i indsættelsen af dronning Margrethe som majestæt i 1972. Herefter gennemgås kongehusets utallige rejser med primært fokus på dronning Margrethe, men kronprinsparret er også repræsenteret. Bogen væver de royale rejser ind i verdenshistorien igennem dronningens regeringstid, hvor hun har mødt mange prominente personer som fx Barack Obama, Nelson Mandela og Fidel Castro. Ud over de mange rejser ud i verden, er der også fokus på kongehusets rejser i rigsfællesskabet. Det skitseres, hvilken betydning rejserne har haft for relationen mellem Danmark og de pågældende lande. Bogen indeholder mange illustrationer og fotos fra familiens utallige rejser i verden.

Visuelt meget flot coffee-table bog med anekdoter om kongehusets arbejde gennem 50 år med særlig vægt på dronning Margrethe. Det giver bogen ekstra tyngde, at danske udenrigsministre gennem årene føjer anekdoter til, og rent visuelt tilføjer de mange illustrationer bogen ekstra værdi.

Om danske royale rejser findes bl.a. Royale rejser


: bag kulisserne hos de kongeligeOm danske royale rejser findes bl.a. Royale rejser : bag kulisserne hos de kongelige.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Politiken

Af

Steen Andersen (f. 1972)

d. 28. nov. 2021

Jyllands-posten

Af

David Trads

d. 20. nov. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021