Bøger / skønlitteratur / digte

Kong Ho & Co. - nye danske limericks


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
115 sider ; 21×9 cm
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
digte, humor
Originaludgave
2014

Beskrivelse


Limericks. Humoristisk, fræk, frisk og frivol hyldest til den danske seksualitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. mar. 2014

For læsere som søger bøger med limericks og lign. Måske inspiration til en tale, hvis man magter at indlemme det endog grænseoverskridende frække.

Forfatteren er Claus Ankersen, digter og multikunstner. Han har bl.a. også skrevet Træet og springvandet : en gadepoesi. Nu præsenterer han en fræk, frisk, frivol samling af limericks på nudansk. En hyldest til den danske seksualitet iklædt limerickens formsprog. Frække limericks, hvor lem og barm kombineres, pikke og kusser krydser saftige spor, og bogtitlens "Kong Ho" er med: "En Rapkonges mor fra Hobro/ Hun havde et yver for to/ hun red hele egnen/ fra præsten til degnen/ og sønnen blev kaldt for Kong Ho". Men alt er ikke blot lummerhed og frejdige frække ordlege. Også humor og satire udløses af de danske limericks: "Til slut/ her en pige fra Halland/ som scorede en elefantmand/ først red hun på en snabel/ så abel-spendabel/ før klimakset kom på en stødtand. ". Er du for genert og bornert til pik og kusse i fri ordleg er det nok ikke en samling for dig. Og så lige en sidste: "En kæk bibliofil tøs fra Tvind/ hun læste bøger til hun blev blind/ da en døv mand fra Høng/ gav en tur i lidt lyng/ blev hun oplyst af det som kom ind".

Limerick-stilen kommer oprindelig fra Irland. Andre samlinger er fx Lim Eriks limericks eller Mytologiske limericks og andre vers af Mogens Herman Hansen.

Frisk og fræk samling af limericks på nutidsdansk. Læsere på mange biblioteker.