Gå til indholdBøger / faglitteratur

Koncentration og læring for børn og voksne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

36 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2009

Ophav

Karin Buckle(forfatter)

Wayne Singer(illustrator)

Kaya Singer(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om at bruge farvelægning af mandalaer, et cirkelformet figurbillede fra buddhismen, til at skabe ro og træne koncentrationen hos urolige børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jun. 2009

af

af

Jens Verner Nielsen

d. 15. jun. 2009

Bogen kombinerer argumentation for brug af mandala-farvelægning til at skabe ro og træne koncentration hos urolige børn med en malebogs skabeloner. Den er mest til forældre, men også undervisere kan hente inspiration i bogen.

På baggrund af mange års lærervirksomhed med tilrettelæggelse af læsestrategier ud fra teorierne om læringsstile argumenterer forfatteren for, at farvelægning af en fortrykt mandala - et cirkelformet figurbillede fra buddhismen - er ideel til at skabe ro og koncentration inden det meget aktive og urolige barn skal lave lektier eller repetere gennemgået stof. I en halv snes korte afsnit i to tætte spalter og med smukke farveeksempler fortælles om mandalaens historie, om farvelægningsarbejdet til at skabe et frirum for hjernen, om urolige elevers særlige læringsbehov med et par case-stories, om konkrete undervisningsaktiviteter med brug af mandalaerne og om selv at lave skabelonerne. Til sidst syv opslag med hver fem skabeloner til farvelægning - én stor og fire mindre skabeloner. Der er ikke forslag til supplerende læsning.

Bogen placerer sig mellem de deciderede malebøger - som fx forlaget Unicorns mange udgivelser - og mere teoretiske udgivelser som fx Foltmars Den healende cirkel fra 2001.

Bogen argumenterer overbevisende for brugen af mandalaer til specielt urolige børn og demonstrerer, hvordan virksomheden kan udføres. Den er mest til forældrene og mere til ejendom end til udlån, men den kan være til inspiration for pædagoger og lærere også.Informationer og udgaver

2009

Bog

Illustratorer: Wayne Singer, Kaya Singer

Av form,Ordkløveriet, 1. udg.