Bøger / faglitteratur

Kommunikationskritisk kompetence


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 30. jan. 2014

Målgruppen er først og fremmest lærerstuderende med dansk som linjefag, men undervisere i dansk i grundskolen og på ungdomsuddannelserne vil også kunne hente viden og inspiration. Bogen kan desuden anvendes på universiteternes grundfag om sprog og kommunikation.

I antologien gives først et definitionskapitel om kommunikationskritik og et kapitel om socialkonstruktivistisk tankegang - en tankegang, som bærer de fleste af bogens fremstillinger. Herefter følger kapitler om politisk og strategisk kommunikation, om reality-tv, dokumentarfilm og computerspil. Et kapitel diskuterer kønskommunikation, og et kapitel sætter et kritisk blik på børnelitteraturen. Bogens afsluttende kapitler behandler litteraturunderviserens valg af læremidler og underviserens bevidste valg af evalueringsprocesser. Der anvendes gennem bogen mange cases, eksempler og citater, og der gives ind imellem oversigter og figurer. Alle kapitler afsluttes med forslag til studieopgaver, og bogen afsluttes med kapitelopdelt litteraturliste. Nogle af bogens afsnit er belastet af uhensigtsmæssig sprogbrug og mangelfuld tegnsætning.

Lignende udgivelse findes ikke på dansk, men i 2013 udkom Didaktiske destinationer : 12 bidrag til danskfagets didaktik, som behandler nogle af bogens emner.

Relevant udgivelse som tager fat i et lidt forsømt område inden for danskundervisningen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 27. juni 2014

af

af

Jens Raahauge

d. 27. juni 2014


Læsepædagogen

Årg. 62, nr. 5 (2014)

af

af

Berit Windfeld

Årg. 62, nr. 5 (2014)



Informationer og udgaver