Gå til indholdKom og vær mit lys : helgenen fra Calcuttas private breve og notater


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

369 sider

Udgivet

2008

genre/form

erindringer,

breveOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Om Moder Teresas (1910-1997) liv fortalt gennem hendes breve til familien, medsøstrene og sjælesørgerne


Anmeldelser (6)


8. sep. 2008

Biografi om Moder Teresa. Bogen handler om Moder Teresas indre religiøse kampe og vil derfor mest tiltale læsere med interesse for religiøse emner.

Moder Teresa blev født 1910 i Makedonien af albanske forældre og døde i 1997 i Calcutta. Allerede i 1929 rejste hun til Dublin, hvor hun blev tilknyttet Loreto-ordenen og siden herfra sendt til Indien. Hun blev verdenskendt for sit arbejde blandt de fattige i Calcutta og modtog i 1979 Nobels fredspris. Biografien viser en anden side af hende end den, offentligheden kender, nemlig hendes indre liv i tro og smerte. Allerede som helt ung følte hun sig dybt forbundet med Gud. Da hun i 1946 fik inspirationen til at grundlægge Kærlighedens Missionærer, skete der det, at hun oplevede et stort indre mørke og et fravær af Gud - som Kristus på korset. Disse sjælekvaler åbenbares bl.a. i breve til forskellige familie- og sjælesørgere. Brevene danner grundlag for biografien, citeres flittigt og viser hendes stærke religiøse følelser samt hendes 100 procent ydmyge holdning til sit eget virke. Omslaget viser Moder Teresas gamle ansigt i indadvendt bøn bag hendes foldede hænder, hvis hud ligner løstsiddende skindhandsker.

Der findes en række titler om Moder Teresa både for børn og voksne, som først og fremmest handler om hendes bedrifter i den ydre verden, hvor nærværende viser hidtil ukendte sider af det 20. århundredes store helgenikon.

Flot Moder Teresa-biografi med fokus på hendes livs indre drama og som samtidig fortæller hendes imponerende livshistorie.

Lektørudtalelse

Af

Ellen Lind Jensen

Kristeligt dagblad

Af

Doris Ottesen

d. 18. sep. 2008

Kristeligt dagblad

Af

Doris Ottesen

d. 8. nov. 2008

Weekendavisen

Af

Helle Broberg Nielsen

d. 3. okt. 2008

Politiken

Af

Lars Sandbeck

d. 20. sep. 2008

Berlingske tidende

Af

Kathrine Lilleør

d. 26. sep. 2008


Informationer og udgaver

Lydbog (cd)

2009

Lydbog (net)

2009

Bog

2008