Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kom ind i sproget : flersprogede elever i fagundervisning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

339 sider: ill.

Udgivet

2021

Ophav
Sværhedsgrad

for lærere, for læreruddannelse


Beskrivelse


Denne antologi klæder grundskolens lærere samt lærerstuderende fagligt og pædagogisk på til at kunne tilrettelægge sprogudviklende undervisning af flersprogede elever


Indhold

  • Sprog og fag

  • Andetsprogstilegnelse i skolens fag

  • Funktionel respons på elevsprog / Stine Kragholm Knudsen og Lone Wulff

  • Registerkontinuum - et værktøj til planlægning og refleksion / Winnie Østergaard

  • Semantiske bølger - analytisk redskab og didaktisk princip / Anna-Vera Meidell Sigsgaard og Susanne Karen Jacobsen

  • Samtale og interaktion i undervisningen / Anna-Vera Meidell Sigsgaard

  • Lytteforståelse i fagundervisningen / Charlotte Øhrstrøm og Mette Ginman

  • Ind i teksten med flersprogede elever / Katja Vilien

  • Ordforråd og fagundervisning / Lone Wulff

  • Læremidler der støtter udviklingen af andetsprog / Mette Vedsgaard Christensen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2021

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. jan. 2021

Denne antologi klæder grundskolens lærere samt lærerstuderende fagligt og pædagogisk på til at kunne tilrettelægge sprogudviklende undervisning af flersprogede elever.

Bogen er 2. og reviderede udgave af bogen af samme titel, som udkom i 2017. De enkelte kapitler er blevet opdateret i forhold til den nyeste viden samt forskellige lovændringer på området. Derudover er der tilføjet tre helt nye kapitler. Bogen præsenterer teoretisk viden om undervisning af tosprogede i kombination med observationer og eksempler fra undervisningspraksis. Kapitlerne afsluttes med studieopgaver, og der er kan desuden frit downloades et spil med udgangspunkt i bogen.

Det er en både interessant og velskrevet bog, som giver grundskolens lærere relevant teoretisk viden samt pædagogiske værktøjer til at kunne indtænke dansk som andetsprog i deres undervisning. Samtidig er bogen også yderst velegnet som grundbog på læreruddannelsens modul "Undervisning af tosprogede elever", hvortil studieopgaverne og spillet giver mange muligheder.

Bogen kan læses sammen med titlerne Tegn på sprogStyrk sproget, styrk læringen


og Styrk sproget, styrk læringenBogen kan læses sammen med titlerne Tegn på sprog og .


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. jan. 2017

Kom ind i sproget viser, hvordan undervisere kan indtænke dansk som andetsprog i deres undervisning og henvender sig til grundskolens undervisere, der ønsker at opkvalificere deres faglighed i forhold til undervisning af elever med dansk som andetsprog. Derudover er bogen relevant på læreruddannelsen især i forbindelse med modulet Undervisning af tosprogede elever.

Bogen kombinerer teoretisk viden om undervisning af tosprogede med observationer og eksempler fra praksis bl.a. via undervisningsforløb i fagene idræt og historie. Til de enkelte kapitler forefindes der studieopgaver og der er også udviklet et spil relateret til bogen til brug på læreruddannelsen.

Bogen lykkes godt med at formidle den teoretiske viden på en praksisrelevant måde, der gør det vedkommende og anvendeligt for både undervisere og kommende undervisere. Bogen bliver derved et godt og letanvendeligt pædagogisk værktøj.

Både i studiesammenhænge på læreruddannelsen og i al almindelighed, vil det give god mening at læse bogen i samspil med titler som Styrk sproget, styrk læringenSprogudviklende undervisning


og Sprogudviklende undervisningBåde i studiesammenhænge på læreruddannelsen og i al almindelighed, vil det give god mening at læse bogen i samspil med titler som Styrk sproget, styrk læringen og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. mar. 2017

af

af

Lotte Svane Strange Petersen

d. 2. mar. 2017


Læsepædagogen

Årg. 69, nr. 3 (2021)

af

af

Birgitte Svenstrup

Årg. 69, nr. 3 (2021)Informationer og udgaver

2021

Bog

Akademisk Forlag, 2. udgave

2017

Bog

Akademisk Forlag, 1. udgave