Gå til indholdBøger / faglitteratur

Kollektiv handling : faglig organisering og skift af fagforening


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

319 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav

Flemming Ibsen(forfatter)

Laust Høgedahl(forfatter)

Steen Scheuer(forfatter)

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 25. okt. 2011

Målgruppen er fagbevægelsens ledere og tillidsrepræsentanter, især inden for LO-forbundene, der leder efter metoder til at begrænse medlemsflugten. Vil også kunne bruges i undervisning i samfundsfag på universitetsniveau.

Som led i et forskningsprojekt, delvist finansieret af en række LO-forbund, har tre arbejdsmarkedsforskere fået i opdrag at frembringe ny viden om, hvorfor et stort antal lønmodtagere gennem de senere år har valgt enten at flytte til de såkaldt ikke-overenskomstbærende fagforeninger, eller at være uorganiserede. De gør det gennem en lang række statistiske analyser af, hvad der karakteriserer de skiftende og uorganiserede lønmodtagergrupper, fx hvilken betydning politisk tilhørsforhold og alder spiller, og hvilke fagforeningstyper der er bedst til at skabe loyale medlemmer. Som afslutning fremlægger de en række mulige strategier for hvad specielt LO-fagbevægelsen kan gøre for at stoppe medlemstilbagegangen. Ud over analyserne indeholder bogen en række teoretiske og metodiske overvejelser. Bagest finder man en liste over de mere end 100 figurer og tabeller.

Organisering.dk, 2008 er en håndbog rettet mod tillidsrepræsentanter og ansatte i forbund og fagforeninger, der giver praktiske råd til hvordan man skaffer nye medlemmer og fastholder de eksisterende.

En omfattende undersøgelse der kortlægger, hvad det er der får fagforeningsmedlemmer til at svigte de traditionelle fagforeninger, og hvad der kan gøres for at fastholde dem.


Journalisten

2012, nr. 2

af

af

Michael Diepeveen

2012, nr. 2


Arbejderhistorie

2013, nr. 1

af

af

Jonas Toubøl

2013, nr. 1


Magisterbladet

2011, nr. 19

af

af

Ingrid Stage

2011, nr. 19


Arbejderhistorie

2012, nr. 3

af

af

Jonas Toubøl

2012, nr. 3Informationer og udgaver

2011

Bog

Flemming Ibsen

Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 1. udgave

2012

E-bog

Flemming Ibsen

Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 1. udgave