Gå til indholdKolibrien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

362 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Krimi. På Annas første arbejdsdag som kriminalassistent bliver et kvindelig fundet, og løsningen synes at ligge ligefor. Men så dukker der endnu et lig op. Er der en sammenhæng?


Anmeldelser (3)


30. okt. 2014

En kondiløber bliver fundet skudt med et haglgevær, og et par dage senere bliver endnu en kondiløber fundet dræbt på samme måde. Er der en sammenhæng? For læsere, som ikke kan få nok af politikrimier.

Kati Hiekkapeltos første roman. Anna er nyuddannet politibetjent, og hendes første arbejdsdag som kriminalassistent forløber lidt anderledes end forventet. Der et natligt opkald som tyder på, at en ung kurderkvindes liv er i livsfare men efter afhøring af familien bliver sagen trukket tilbage. Mens gruppen arbejder med den sag, får de et nyt opkald om at der er fundet et lig på en løbesti. Sagen virker ligetil, men da der bliver fundet endnu et lig, bliver den første teori forkastet. Samtidig med at gruppen beskæftiger sig med opklaring af mordene, fortsætter Anna sin egen overvågning af kurderfamilien. Derudover har Anna problemer med den ene af sine makkere, som ikke accepterer Anna, da hun har indvandrerrødder.

Romanen giver et godt indblik i politiarbejdet, og også skildringen af de forskellige personer i gruppen er overbevisende, selv om det er set før med en kvindelig kriminalassistent, som arbejder sammen med en mandschauvinist, som er lettere alkoholiseret. Men selve opklaringen af begge sager, synes jeg ikke er helt troværdig.

Politiromaner har vi mange af, og der er rigtig mange sværvægtere iblandt : Mankell, Dahl, Ohlsson, Nesbø.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. nov. 2014

Litteratursiden.dk [online]

Af

Joan Bak

2014-12-02


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2014

Ebog

2014