Gå til indholdKoldkrigerens hemmelighed : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

293 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Spion-thriller. Tilbage i 1975, midt under den kolde krig, sank en dansk motortorpedobåd ud for Norges kyst. Da vraget hæves opdages en gemt mikrofilm indeholdende hemmelige oplysninger om søværnet. En spion har været på spil, men hvem er den skyldige?


Anmeldelser (2)


12. mar. 2012

For især mandlige læsere af agent/spion romaner, eller folk med særlig interesse for søværnet. Godt beskrivende omslag, men kræver nok en del aktiv formidling.

Tilbage i 1975, midt under den kolde krig, sank en dansk motortorpedobåd ud for Norges kyst. Da vraget hæves opdages en gemt mikrofilm indeholdende hemmelige oplysninger om søværnets angrebs/forsvars taktikker, og det bliver hurtigt klart at en spion har været på spil. Antallet af mistænkte bliver hurtigt minimeret, men undersøgelsen stoppes, og der kommer til at gå næsten 30 år før myndighederne aktivt forsøger at afsløre forræderiet. Bogason (f. 1947) trækker i sin debutbog på de erfaringer han som ung gjorde i søværnet, samt et liv som professor i offentlig forvaltning. Plottet er godt og Bogasons store insider viden giver bogen en særlig følelse af autenticitet. Desværre bliver bogen aldrig rigtigt spændende, dertil forstyrres flowet af mange mere eller mindre ligegyldige detaljer (særligt i beskrivelserne af livet om bord på motortorpedobåden). Sat på spidsen er det egentligt kun på de sidste 25 sider at der reelt sker noget der minder om spænding. Bogen er hurtigt læst, men indeholder en del maritime udtryk (heldigvis er der en ordforklaring forrest i bogen). Forholdsvis korte kapitler og god sats.

Uden at nå de samme højder kan der drages paralleller til John le Carrés eller Leif Davidsens spion-thrillere.

Autentisk og interessant plot, der desværre aldrig rigtigt udnyttes fuldt ud.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen

Marinehistorisk tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 47, nr. 1 (2014)


Informationer og udgaver

Bog

2012

Ebog

2012