Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kolde, hvide vinternætter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

317 sider

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formroman, romaner, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Cilla Storm skal tilbringe julen i den idylliske by Idre. Men idyllen bliver brudt, da en ung mand findes død i fjeldene. Dette er 3. del af den svenske krimi-serie om journalisten Cilla Storm. Henvender sig til alle læsere af hyggelige krimier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2021

af

af

Merete Trap

d. 10. dec. 2021

Cilla Storm skal tilbringe julen i den idylliske by Idre. Men idyllen bliver brudt, da en ung mand findes død i fjeldene. Dette er 3. del af den svenske krimi-serie om journalisten Cilla Storm. Henvender sig til alle læsere af hyggelige krimier.

Cilla Storm skal holde jul med vennerne Zacke og Jonathan i deres nye skihytte i Idre Fjäll. Hun er dog presset af en deadline for sin podcast "Blodspor". Den unge Sebbe har fået job som handicaphjælper hos en rigmandsfamilie i Idre. Her skal han være selskab for det musiske geni, 17-årige Fredrik Niemi. Men få dage inden jul findes Sebbe død for foden af et fjeld, og idyllen er brudt. Fortællingen skifter synsvinkel mellem primært Cilla og Sebbe, som senere findes død. I serien er senest udkommet Blå, blå efterårsbølger.

Dette er indbegrebet af en hyggelig og charmerende julekrimi, hvor der er lagt vægt på personhistorierne frem for mordsagen. Sproget er let og flydende og siderne vender sig selv. Eneste anke for de faste krimilæsere kan være, at det hele simpelthen bliver en tak for pænt. Bogens forside signalerer svensk vinter-idyl.

Kan sammenlignes med andre svenske krimier, med en kvindelig journalist i hovedrollen. Her kan fx nævnes Camilla Läckbergs serie om Erica Falck. Bogens forside sender de samme signaler som Jenny Colgans "Det skotske højland-bøgerne", uden yderligere sammenligninger.Informationer og udgaver

2021

Bog

Christoffer Holst (f. 1990)

Flamingo, 1. udgave

2021

Ebog

Christoffer Holst (f. 1990)

Flamingo, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Mathilde Eusebius, Pernille Lyneborg

Flamingo

2022

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Mathilde Eusebius, Pernille Lyneborg

Flamingo