Gå til indholdKoldbrand : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

412 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2019


Beskrivelse


En svensk familie sprænges ihjel. Mistanken retter sig imod terror, men sandheden viser sig snart at være mere speget. To kvindelige betjente må trække på alle ressurser i håbet om at få opklaret sagen


Anmeldelser (1)


6. maj. 2019

En spændende krimi, der udover en temmelig speget krimi-intrige også formår at inddrage samfundsproblemer og -bevægelser. For krimilæsere, der vil læse om mere end blot opklaringsarbejdet.

En anklager og hendes familie dræbes af en bilbombe. Da hun var i gang med at efterforske en terrorcelle, er motivet for attentatet oplagt. Næsten for oplagt, synes de to stockholmske betjente Olivia Rönning og Lisa Hedqvist. Deres efterforskning fører dem ad mørke stier og kommer til at påvirke dem psykisk. Samtidig i Thailand bliver den tidligere politimand Tom Stilton opsøgt af en mystisk kvinde i kørestol, der vil have ham til at finde en bestemt person.

"Koldbrand" er en af de krimier, der lægger lige så høj vægt på beskrivelsen af samtiden og personernes relationer og liv, som den lægger vægt på opklaringen af forbrydelserne. Det gør ikke bogen mindre spændende, men øger også dens relevans og giver læseren stof til eftertanke. I dette tilfælde drejer det sig især om afsløringen og håndteringen af underliggende strukturer i samfundet og bl.a. metoo-bevægelsen. Selve opklaringsarbejdet er fermt beskrevet og personerne står levende for læseren.

Andre krimier, der minder om "Koldbrand" kan fx være Stieg Larssons Milennium-serie, Anders Roslunds bøger eller Torkil Damhaugs Glashjerte


Andre krimier, der minder om "Koldbrand" kan fx være Stieg Larssons Milennium-serie, Anders Roslunds bøger eller Torkil Damhaugs Glashjerte.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2019

Bog

2019

Punktskrift

2020

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019