Gå til indholdKold angst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

366 sider

Udgivet

2019

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Krimi. På Thulebasen arbejder et amerikansk forskerhold i begyndelsen af 1990'erne på at skabe et middel, der kan styrke folks kulderesistens. Den danske journalist, Matthew, kommer på sporet af forsøgene, og opdager, at der er skjult en del information om dem, og at de også har indflydelse på begivenheder i Grønland i dag


Anmeldelser (3)


22. feb. 2018

På Thulebasen arbejder et amerikansk forskerhold i begyndelsen af 1990'erne på at skabe et middel, der kan styrke folks kulderesistens. Men er det nu så ufarlige, som det umiddelbart ser ud til? Forsøgene trækker tråde op til livet i nutidens Grønland, og det komplekse plot rammer bredt blandt folk med hang til solid klassisk suspense.

Mathew, som vi også mødte i Pigen uden hud


, er stadig på Grønland, hvor han plejer sine ar på sjælen, og sammen med den utilpassede tidligere morderske Tupaarnaq hvirvles ind i en grusom sag, som viser sig at have tråde tilbage til Thulebasen i 1990'erne - og betydning for den geopolitiske udvikling i den arktiske region i dag. Sagen er ikke kun kompliceret, den viser sig også at have relationer til Mathews far, som har været meldt død i næsten 1/4 århundrede, og handlingen involverer en lang række meget blodige mordMathew, som vi også mødte i Pigen uden hud, er stadig på Grønland, hvor han plejer sine ar på sjælen, og sammen med den utilpassede tidligere morderske Tupaarnaq hvirvles ind i en grusom sag, som viser sig at have tråde tilbage til Thulebasen i 1990'erne - og betydning for den geopolitiske udvikling i den arktiske region i dag. Sagen er ikke kun kompliceret, den viser sig også at have relationer til Mathews far, som har været meldt død i næsten 1/4 århundrede, og handlingen involverer en lang række meget blodige mord.

Mads Peder Nordbo, som efterhånden har 4 titler bag sig, skriver godt, og udnytter sproget fint. Plottet er kompliceret, men Nordbo har godt styr på det, og han efterlader kun den ene løse tråd, som kan sikre sammenhængen med et 3. bind i serien. Tempoet er hæsblæsende, og ind i mellem bevæger de mange spændingselementer hen mod randen af det trivielle, men det hænger godt sammen og appellerer til rå læsning i et langt hug.

Det er ikke en thriller for alle, men rigtig mange af dem, der slugte Mænd der hader kvinder


vil også sluge denne serieDet er ikke en thriller for alle, men rigtig mange af dem, der slugte Mænd der hader kvinder vil også sluge denne serie.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Litteratursiden.dk [online]

Af

Line Hoffgaard

2018-04-03

Politiken

Af

Rasmus Bech

d. 8. apr. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2018

Bog

2019

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018