Gå til indholdKogekunst for følsomme maver : sund, lækker og næringsrig mad uden hvede, gluten og mælk : mange opskrifter er også uden æg : spændende vejledning om kost og sundhed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

440 sider: ill. i farver

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Grundig og informativ grundkogebog for fødevareallergikere. Med 225 opskrifter og 35 variationsforslag på brød, små kolde og varme retter, middagsretter, desserter og kager m.v. uden gluten, hvede, mælk og mange også uden æg


Anmeldelser (1)


10. mar. 2010

En koge-og informationsbog til forskellige madallergikere. Hvis man f.eks. har glutenintolerance eller er overfølsom overfor forskellige typer madvarer, så er denne bog et godt sted at starte.

Forfatteren er oprindelig sygeplejerske og har selv døjet med fødevareintolerance, og har derfor givet sig i kast med denne gedigne grundkogebog indenfor fødevareallergi. Bogen er både en kogebog, men også en meget grundig og detaljeret gennemgang af kostens betydning for sundheden. Første del af bogen er opskrifter - uden gluten, hvede, mælk og mange steder også uden æg. Anden del omhandler proteiner, fedtstoffer, vitaminer osv. Her kan man få informationer omkring funktioner og betydning ned til mindste detalje. Tredje del kommer omkring fordøjelsen, fødevareallergi og fødevareintolerance. Bagest er der ordforklaringer, litteratur, adresser samt et register. Bogen er meget grundig og kommer med rigtig mange gode bud på alternative måder at tilberede retter på, som minder om almindelige retter. Der er selv sagt brugt en del specielle ingredienser; de fleste fås i helsekostbutikker, men flere kan også laves selv fra bunden, som f.eks. mandelmælk. Ved hver opskrift er angivet antal personer retten er beregnet til.

Vi har forskellige typer kogebøger til forskellige typer af fødevareintolerance. Denne er en decideret grundkogebog, der samler informationerne og henvender sig til forskellige typer af madallergikere.

En rigtig god, grundig og informativ grundkogebog for fødevareallergikere.

Lektørudtalelse

Af

Lene Hedengran Rasmussen


Informationer og udgaver

Bog

2010