Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Kogebog for tøser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

128 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2008

Ophav

Denise Smart(forfatter)
Genre og formkogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Kogebog for piger med over 50 nemme trin-for-trin opskrifter på snacks, lette retter, hovedretter, desserter, kager, drinks og slik. Med vejledning i at lave invitationer, servietter og bordkort


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 12. jan. 2009

For piger fra 12 år. Alle vi andre der holder af lidt anderledes, let tilberedt mad kan også have glæde af bogen, og det samme kan de jævnaldrende drenge der ser bort fra titlen og det pastelfarvede layout.

Det er forfatterens første bog på dansk. Den er opdelt i otte hovedafsnit: snacks, lette retter, hovedretter og til den søde tand desserter, kager, drinks og slik. Sidste afsnit omfatter ideer til invitationer, æsker til hjemmelavede lækkerier, bordkort m.m. Som så mange andre kogebøger for børn og unge indledes bogen med gode køkkenregler omkring bl.a. hygiejne og omgang med skarpe knive og varme ting, det sidste er ikke uvæsentligt, da flere af retterne er kogt i friture. Alle opskrifter er overskuelige og appetitvækkende med en ingrediensliste, en fotografisk trin for trin fremgangsmåde og et foto af det færdige resultat. Fotografierne er lidt blege, men yder alligevel maden retfærdighed, så den ser lækker ud. Bogens engelske forlæg fornægter sig ikke med bl.a. fyldte bagte kartofler, fudge, og frugtgele, men der er bestemt mange opskrifter der er værd at prøve som fx en vegetarisk lasagne med søde kartofler, en spændende hummus og en eksotisk jambalaya.

Sidst i 2008 udkom Tøsekogebogen, med appel til unge piger. Her er målgruppen dog lidt ældre, og der er i højere grad fokus på gode hovedmåltider.

En inspirende kogebog for store børn der selv vil kunne lave det meste med lidt voksenhjælp. Men der er bestemt også gode ideer at hente for mere erfarne køkkenskrivere.Informationer og udgaver

2008

Bog

Denise Smart

Globe, 1. udgave