Bøger / skønlitteratur / roman

Køligt daggry : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
150 sider
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
roman, psykologisk thriller

Beskrivelse


Efter et kort, intimt møde mellem Thorsteina og den unge vikar Atli, udsættes han for et livstruende overfald. Mistanken falder på en pigeklike fra skolen, og da pigerne efterfølgende bryder ind i Thorsteinas lejlighed, tager hun sagen i egen hånd.

Indhold

Efter et kort, intimt møde mellem Thorsteina og den unge vikar Atli, udsættes han for et livstruende overfald. Mistanken falder på en pigeklike fra skolen, og da pigerne efterfølgende bryder ind i Thorsteinas lejlighed, tager hun sagen i egen hånd


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2015

af

af

Merete Trap

d. 26. nov. 2015

Mød Thorsteina Tórsdottir, lærerinde af Guds nåde og verdensdame på lærerværelset. Skarp, lille roman, for læsere af psykologiske kvindeskildringer, samt Krístin Marja Baldursdóttirs faste læserskare.

Thorsteina Thorsdóttir er en midaldrende, fraskilt, barnløs lærerinde, som holder af disciplin og orden. Hun er attraktiv og velhavende, og begejstret for at rejse til Frankrig. Med stor disciplin underviser hun sine unge elever i Reykjavik. Da den unge vikar Atli ansættes på skolen, bliver de tiltrukket af hinanden. Efter et kort møde i hendes lejlighed bliver Atli overfaldet. Er det de unge piger, fra problemklassen der har gjort det? Thorsteina tager sagen i egen hånd, men hvad er det hun gemmer i kælderen? Krístin Marja Baldursdóttir kendes bedst for sin anmelderroste roman Karitas uden titel.

Dette er en velskrevet og skarp kvindeskildring, som primært fortælles ud fra hovedpersonens synsvinkel. Læseren får et interessant indblik i en lidt ensom kvindes sjæleliv. Hun elsker kontrol, men er ved at gå i opløsning. Det er en lille komprimeret roman, med en del fine symbolikker og en underliggende humor. Anbefales.

Kan sammenlignes med andre nordiske romaner om stærke kvinder, den lidt mørke stil giver mig mindelser om Herbjørg Wassmo. Kan bedst sammenlignes med forfatterens egen Fra hus til hus fra 2013, som også er en fin kvindeskildring med en snert af humor.


Berlingske tidende

d. 28. dec. 2015

af

af

Eva Pohl

d. 28. dec. 2015


Information

d. 16. jan. 2016

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 16. jan. 2016