Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kødets mester : en samtalebog med slagtermester Jan Lund - om kød, kvalitet og opskrifter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
279 sider: ill. i farver ; 29 cm
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
kogebøger, opskrifter, erindringer, interviews

Beskrivelse


af Jane Kjølbye.

Historien om familien Lund og den slagterforretning, de har opbygget over generationer. Med et indblik i slagterens verden; håndværket, metoderne og ikke mindst kødets karakteristika og anvendelsesmuligheder. Desuden ca. 50 opskrifter (forretter, hovedretter, desserter, brød, pølser og postejer) og hertil en større mængde tilberedningsanvisninger på forskellige udskæringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2017

af

af

Morten Brynildsen

d. 18. okt. 2017

Kom med ind i slagtermester Lunds verden, hvor slagterhåndværkets hemmeligheder bliver afsløret. En samtale- og kogebog skrevet til foodies, der bruger rigeligt smør.

En bog med flere facetter. Dels er det historien om familien Lund og den slagterforretning, de har opbygget over generationer. Dels et indblik i slagterens verden; håndværket, metoderne og ikke mindst kødets karakteristika og anvendelsesmuligheder. Ikke mindst er det en kogebog med klassiske opskrifter, som bedstemor vil kunne genkende og værdsætte. Indeholder ca. 50 opskrifter (forretter, hovedretter, desserter, brød, pølser og postejer) og hertil en større mængde tilberedningsanvisninger på forskellige udskæringer. Rigt illustreret.

Historien om familieforetagendet Lund er mest relevant for dem, der enten har en historisk interesse for faget eller har deres gang i København. Opskrifterne er derimod for alle. Og der er guld gemt heri: Slagterens hemmelige tips og tricks. Opskrifterne emmer af respekt for den gode råvare, og det er tydeligt, at de er lavet med en stor mængde faglig stolthed, madglæde og fokus på velsmag.

Kogebogsdelen minder om Grønbechs fremragende Vildt på gaflenFisk på gaflenGris & sønLam & fårInderlig og Fisk på gaflen såvel som den frankofile Gris & søn. For mere om tilberedning af lam og får se Lam & får, og for mere om indmad anbefales InderligKogebogsdelen minder om Grønbechs fremragende Vildt på gaflen og såvel som den frankofile Gris & søn. For mere om tilberedning af lam og får se Lam & får, og for mere om indmad anbefales InderligKogebogsdelen minder om Grønbechs fremragende Vildt på gaflen og Fisk på gaflen såvel som den frankofile . For mere om tilberedning af lam og får se Lam & får, og for mere om indmad anbefales InderligKogebogsdelen minder om Grønbechs fremragende Vildt på gaflen og Fisk på gaflen såvel som den frankofile Gris & søn. For mere om tilberedning af lam og får se , og for mere om indmad anbefales InderligKogebogsdelen minder om Grønbechs fremragende Vildt på gaflen og Fisk på gaflen såvel som den frankofile Gris & søn. For mere om tilberedning af lam og får se Lam & får, og for mere om indmad anbefales .